אחרי שנים של הכרזות מצד אפל, כבר ניתן לזהות בקלות מתי החברה יודעת שהשנה אין לה משהו גדול באמת להציע ללקוחות. כשאפל מדברת הרבה על הצבעים החדשים של הטלפונים הסלולריים שלה, אפשר לדעת שמשהו השנה הוא על מי מנוחות.
כבר כמה שנים שאומרים לנו שאפל מכינה את הדבר הגדול הבא, ושההכרזות שלה לאייפונים החדשים, אירוע שפעם היה תופס כותרות ברחבי העולם, נועדו רק למשוך את הזמן בדרך למהפכה הבאה. בינתיים, אפל מציעה חידושים קלים, נחמדים, אבל לא כאלה שהולכים לשפר את המוצר בצורה דרסטית. לפחות לא כרגע. כי החידוש האמיתי של האייפון 16 וה-16 פרו נמצא מבפנים, בשבב אפל החדש שאמור להיות הבסיס שעליו יבוצעו בתוך הטלפון משימות AI מורכבות. אל אלה יצטרף מה שאפל מכנה "ענן אישי", על מנת לאפשר לטלפון מדי פעם לגשת לענן ולבצע משימות AI שלא ניתנות עדיין לבצע פנימית בצ'יפ, ובכל זאת לשמור על המידע של המשתמש שמור אך ורק לו, כשאפל מכריזים שאפילו הם לא יכולים לגשת למידע שבענן.
כל זה יפה, אם אותן משימות AI היו נגישות למשתמשים ממש עכשיו, מרגע שהם קנו את המכשיר. אבל זה לא המצב: יכולות ה-AI של אפל, אותן היא מכנה Apple Intelligence, יגיעו רק בעדכון התוכנה הבא של אפל, וגם אז באופן מאוד חלקי. כמה חלקי? לא ברור עדיין אילו משימות המשתמשים יקבלו עכשיו ואילו הם יקבלו רק בעתיד. על שפות אחרות אין לנו עדיין שום מידע, אז גם היכולת של המשתמש בישראל לדבר עם סירי שיחה קולחת בעברית כאילו מדובר באמת באדם אמיתי, גם זה כנראה ייקח את הזמן שלו. וזה לא הכל: אם אפל אומרת שחלק מיכולות ה-AI יגיעו למשתמשים בחינם, היא גם רומזת לכך שיהיה סט משימות נוסף שהוא כבר יעלה כסף למשתמש. כמה כסף? שוב, גם כאן אנחנו באפלה.
מגמה אחת משמעותית
יכולות ה-AI של אפל יכולות להיות מה שמשנה את המשחק, והן גם יכולות להיות עוד עדכון תוכנה עם פיצ'רים קטנים שמשפרים את הפרודוקטיביות של המשתמשים. קשה מאוד לדעת כיצד המשתמשים יקבלו אותן או ידעו להשתמש בהן. כל מה שנותר כרגע הוא לחכות ולראות. אפל היו כל כך טובים בלצייר לנו את העתיד שלנו עם הטלפונים החכמים, אבל כאן נראה שהחברה בעצמה עדיין לא יודעת איך יראה אותו עתיד.
קרוב מתמיד: האייפון 16 יגיע לישראל כבר ב-26 בספטמבר
בכל זאת, אפשר למצוא מגמה אחת משמעותית מהאירוע אתמול של אפל, והוא שלראשונה מזה כמה שנים, המכשירים הרגילים התקרבו למכשירי הפרו. השנה מכשיר האייפון 16 אינו פשוט האייפון 15 פרו עם צבעים אחרים. המכשיר קיבל כמה חידושים שנמצאים גם בגירסת הפרו, כמו הכפתור החדש שיעזור למשתמשים לשלוט במצלמה של המכשיר. הכפתור, שמזכיר מצלמות DSLR מקצועיות, יודע לזהות גם את עוצמת הלחיצה וגם את כיוון היד של האצבע, כך שהוא יכול או לצלם בזה הרגע או לפתוח תפריט שיעזור למשתמש לשלוט בעדשת המצלמה בצורה נוחה יותר. גם ה-Apple Watch, שקיבל עדכון לסידרה 10, כולל חידושים שמגיעים בעיקר מהאפל וואץ' אולטרה 2, כמו היכולת למדוד עד כמה עמוק השעון במים. באולטרה 2 לעומת זאת, לא השתנה מלבד צבע חדש, שחור.
האיירפודס, אחד מהמוצרים הכי נמכרים והכי ריוחיים של אפל, קיבלו עדכון שהיה שייך עד כה רק לדגם הפרו: ביטול רעשים אקטיבי. לעומת זאת, דגם האיירפודס מקס, האוזניות על האוזן הגדולות של אפל, קיבלו עדכון עלוב במיוחד, כמה צבעים חדשים ואת היכולת להטעין אותן עם USB-C. למרות שהמכשיר לא קיבל עדכון כבר 4 שנים, הוא הפך בעיקר לסמל סטטוס עבור אנשים שרוצים מוצר של אפל ולא יודעים שניתן להשיג מוצר איכותי יותר בהרבה פחות כסף.
בסוף כל הכרזה כזאת, עולה תמיד אותה השאלה: האם כדאי לשדרג. אפל מבטיחה פה הרים וגבהות, עם יכולות AI חדשות שאמורות לשנות את הדרך שבה אנחנו פועלים בטלפון. רק שבפעם הראשונה, השידרוג בטלפון הוא עבור העתיד, ולא ההווה. הצ׳יפ החדש של אפל יוכל לבצע משימות מורכבות יותר מאי פעם, אבל אילו משימות אלה יהיו, הדוגמאות מעטות והספקולציות גדולות. שידרוג לאייפון 16 הוא הבעת אמון שאפל תספק את הסחורה. כרגע, לא בטוח שאפל בעצמה מאמינה בזה.