אינדונזיה אוסרת על אפל למכור את דגמי האייפון 16 והאפל ווטש 10 במדינה, וזאת לאחר שהחברה לא עמדה בדרישות ההשקעה המקומיות. לפי הצהרה מ-25 באוקטובר של משרד התעשייה האינדונזי, לא ניתן לשווק את הטלפונים במדינה מכיוון שהחברה לא עמדה בהתחייבויות ההשקעה שלה באינדונזיה, שכן החברה מקופרטינו התחייבה בעבר להשקיע למעלה מ-1.71 טריליון רופיות אינדונזיות (109 מיליון דולר) במתקני מחקר ופיתוח מקומיים.
החוק האינדונזי קובע שחברות זרות צריכות להעביר 40% מהמוצר לייצור מקומי כדי לפעול במדינה כחלק מהחוק המקומי (TKDN). חברות יכולות למלא את הדרישות הללו על ידי ייצור מוצרים מקומי, פיתוח תוכנה מקומית או הקמת מרכזי מו"פ.
אפל השקיעה באינדונזיה רק כ-1.5 טריליון רופיה (95 מיליון דולר), כאשר ההתמקדות של אפל הייתה בבניית אקדמיות למפתחים באזור במקום הקמת מפעלים, כך לפי דיווח של בלומברג. לכן, הוחלט להחרים אותה במדינה. החרם מגיע בתקופה שבה אפל רואה עלייה במכירות של אייפון ברחבי העולם, במיוחד בסין. אינדונזיה בפרט היא שוק משמעותי עבור אפל - במדינה יותר מ-350 מיליון טלפונים ניידים פעילים בקרב 270 מיליון תושביה, ועל כן מדובר במכה קשה עבורה.
כ-9,000 יחידות של אייפון 16 נכנסו לאינדונזיה באמצעות יבוא אישי על ידי תיירים, אנשי צוות או משלוחים בדואר, אך מכשירים אלו מוגבלים לשימוש אישי ולא ניתן למכור אותם באופן מסחרי.
המרוויחות הגדולות מהסיפור הן כמובן המתחרות שיאומי וסמסונג שעומדות לפתוח מפעלים מקומיים כדי לציית לחוק ויכולות לנגוס יותר בשוק המקומי.