יותר מ-12 מדינות בארה"ב תובעות את אפליקציית הסרטונים טיקטוק בטענה להשפעה על בריאותם הנפשית של ילדים. עם המדינות שהגישו את התביעה נמנות בין היתר ניו יורק, קליפורניה ומחוז קולומביה.
תלונה מרכזית שנכללת בתביעה שהגישו התובעים הכלליים מאשימה את טיקטוק כי הונתה משתמשים בכך שטענה כי האפליקציה שלה בטוחה לילדים על אף התכונות הממכרות שלה. התביעה טוענת כי שימוש אינטנסיבי באפליקציה חושפת את המשתמשים הקטינים לשורה ארוכה של סיכונים משמעותיים לבריאות הנפש, ובכלל זה דיכאון, חרדה, אובדן שינה ובעיות דימוי גוף.
בריאן שוולב, התובע הכללי של מחוז קולומביה, אמר ל-CNBC כי טיקטוק מהווה "ניקוטין דיגיטלי" וטען כי היא "מנסה במכוון לגרום לאנשים צעירים להתמכר לפלטפורמה". הוא הוסיף כי טיקטוק "מסבה נזק משמעותי לדור שלם של אנשים צעירים".
התביעה טוענת גם כי טיקטוק מפעילה לכאורה עסק לא חוקי להעברות כספים. "נוסף לתעדוף רווחים על פני בריאות ילדים, הפעילות הכלכלית הווירטואלית הבלתי חוקית והבלתי מפוקחת של טיקטוק מעניקה לפינות החשוכות ביותר של החברה גישה לקורבנות פגיעים", אמר שוולב. "החברה יודעת מה קורה ובוחרת להתעלם מכך. התביעה שלנו מבקשת לשים סוף להתנהלות בלתי חוקי, רמאית וטורפנית זו".
Our statement on today's Attorneys General lawsuits:
"We strongly disagree with these claims, many of which we believe to be inaccurate and misleading. We're proud of and remain deeply committed to the work we've done to protect teens and we will continue to update and improve…
תגובת טיקטוק: "אנו דוחים בתוקף את הטענות הללו, שרבות מהן אינן מדויקות ומטעות. אנו גאים בעבודה שעשינו כדי להגן על בני נוער ונשארים מחויבים עמוקות לשמירה על בטיחותם, תוך שאנחנו ממשיכים לעדכן ולשפר את הפלטפורמה שלנו. פעלנו בשיתוף פעולה עם מחלקת היועץ המשפטי לממשלה בארה"ב זה למעלה משנתיים, ומאכזב מאוד שכך הם בחרו לפעול במקום להמשיך לעבוד יחד ליצירת פתרונות קונסטרוקטיביים לאתגרים רחבים בתעשייה".