ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק ומפקד 8200 לשעבר אהוד שניאורסון שלחו אתמול (שלישי) התראה לפני נקיטת הליכים לאיש העסקים ומנהל קרן ההון סיכון אלף מייקל אייזנברג, כך דיווחנו לראשונה אתמול ב"המהדורה המוקדמת". השניים תובעים את אייזנברג בתביעת לשון הרע בעקבות טענותיו כי הם סיכנו את ביטחון המדינה ופגעו ביכולות יחידת המודיעין 8200. במסגרת התביעה, הם דורשים התנצלות פומבית ו-10 מיליון שקלים, אשר ייתרמו למטרה ציבורית.
במרכז התביעה עומד ציוץ של אייזנברג ברשת אקס, שבו שיתף ותרגם לאנגלית פוסט העוסק בחברת הסייבר פאראגון (Paragon) שייסדו ברק ושניאורסון. הפוסט פורסם לאחר שפאראגון הואשמה על ידי בכיר בוואטסאפ כי עשתה שימוש לרעה בפלטפורמה וניסתה לפרוץ לחשבונות של כ-90 משתמשים. "נראה שאהוד ברק ואהוד שניאורסון, לשעבר מפקד 8200, פגעו בביטחון מדינת ישראל בכך שלקחו את מיטב המהנדסים שלה וערערו את עבודת החבר'ה הטובים ב-8200, ושרפו חלק מיכולותיהם", כתב אייזנברג.
על פי כתב התביעה, "דברים אלו חצו כל גבול מוסרי ומשפטי ופגעו פגיעה קשה בשמם הטוב של מרשינו. מעבר לעובדה שמדובר בדברי שקר מובהקים, ברור כי הדברים נאמרו מתוך מטרה ברורה להכפיש את מרשינו". מטעמו של אייזנברג טרם נמסרה תגובה.
נחשבה לילד הטוב של הסייבר הישראלי
במהלך סוף השבוע טען עיתונאי איטלקי המוכר באיטליה כחושף של פעילים פשיסטים במפלגתה של ראש הממשלה ג'ורג'יה מלוני, כי חשבון הוואטסאפ שלו נפרץ בידי פאראגון הישראלית. פרנצ'סקו קאנצ'לאטו, העורך הראשי של ערוץ התחקירים האיטלקי Fanpage, אמר כי קיבל הודעה מאפליקציית המסרים ביום שישי אחר הצהריים כי חשבונו נפרץ.
בעבר נחשפה את דרך הפעולה של החברה: פאראגון פיתחה תוכנת סוס טרויאני בשם "גרפיט", המסוגלת לדלות מידע מודיעיני מתוך אפליקציות שיחה מוצפנות, כמו וואטסאפ, פייסבוק מסנג'ר, סיגנל או טלגרם. בשונה מחברות סייבר התקפי אחרות דוגמת NSO וקנדירו - היא הוקמה במימון אמריקני מלכתחילה כדי לפעול ב-34 מדינות דמוקרטיות בלבד, בתיאום עם רשויות ביטחוניות ועם המערכת המשפטית המקומית, ולעשות שימוש מינימלי בחדירה לפרטיות.
העסקה למכירת החברה מתעכבת
בדצמבר האחרון דווח קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית אירו-אקוויטי (AE) רוכשת את פאראגון תמורת סכום המוערך בכ-900 מיליון דולר. עם זאת, ימים ספורים לאחר מכן משרד הביטחון שם בלמים לעסקה והודיע כי היא טרם אושרה. פאראגון, המפתחת כלים מתקדמים לאיסוף מודיעין דיגיטלי, נמצאת תחת פיקוח הדוק של משרד הביטחון.
חוקי היצוא הישראלים מחייבים חברות סייבר התקפי לקבל רישיון מיוחד לפני העברת טכנולוגיה ומידע לגורמים זרים. זאת, במטרה למנוע שימוש לרעה בטכנולוגיות רגישות אלו, שעלולות לפגוע בפרטיות, בביטחון לאומי ואף ביחסי החוץ של ישראל. "חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני קובע כי כל שינוי בזהות בעל השליטה בחברה הרשומה כיצואנית ביטחונית, מחייב דיווח בדיעבד למשרד הביטחון", נמסר אז ממשרד הביטחון.