עיתונאי איטלקי בשם פרנצ'סקו קאנצ'לאטו, המוכר באיטליה בתור חושף של פעילים פשיסטים בתוך מפלגתה של ראש הממשלה ג'ורג'יה מלוני, הוא הראשון להתוודות שחשבון הוואטסאפ שלו נפרץ ע"י חברת הסייבר הישראלית פאראגון. 

ביום שישי בכיר באפליקציית וואטסאפ טען כי חברת הסייבר ההתקפי פאראגון (Paragon) ניסתה לפרוץ לחשבונות של כ-90 ממשתמשי האפליקציה, ובהם עיתונאים. אותו בכיר סיפר כי וואטסאפ שלחה לחברה הישראלית מכתב בעקבות ניסיון הפריצה. בהצהרה של חברת מטא נכתב: "וואטסאפ תמשיך להגן על יכולתם של אנשים לתקשר באופן פרטי". 

פרנצ'סקו קאנצ'לאטו, העורך הראשי של ערוץ התחקירים האיטלקי Fanpage, היה האדם הראשון שהתייצב בפומבי והודה שהוא קורבן לתקיפה. העיתונאי, כמו עשרות אחרים שזהותם טרם ידועה, אמר כי קיבל הודעה מאפליקציית המסרים ביום שישי אחר הצהריים. וואטסאפ, שבבעלות מטא, לא חשפה מי היו המטרות או את מיקומן המדויק, אך מסרה שהם מבוססים ביותר משני תריסר מדינות, כולל באירופה. וואטסאפ אמרה כי גילתה על הפריצה של פאראגון נגד משתמשיה עוד בחודש דצמבר וסגרה את הפירצה ששימשה אותם.

על פי דיווח של עיתון הגארדיאן, תוכנת הריגול של פאראגון נשלחה לכאורה לקורבנות שהוכנסו לצ'אטים קבוצתיים ללא רשותם, ושלחו תוכנות זדוניות באמצעות קבצי PDF בצ'אט הקבוצתי. פאראגון מייצרת תוכנות ריגול ללא צורך להקליק עליהם, מה שאומר שהמשתמשים לא צריכים ללחוץ על שום קישור או קובץ מצורף כדי להידבק. קאנצ'לאטו כתב באתר שלו: "אנחנו רוצים לדעת מי הזמין את מעשה הריגול הזה".

לא ברור במשך כמה זמן נפגע החשבון של העיתונאי האיטלקי, אבל העורך פרסם בשנה שעברה כתבת תחקיר מתוקשרת שחשפה כיצד חברי אגף הנוער של מפלגת הימין הקיצוני של מלוני עסקו בקריאות פשיסטיות, בהצדעות נאציות וקריאות אנטישמיות.

עיתונאים סמויים של Fanpage, אך לא קאנצ'לאטו עצמו, הסתננו לקבוצות ולפורומים ששימשו את תנועת "הנוער הלאומי", אגף של מפלגת האחים של מלוני של איטליה. האתר פרסם קטעים של חברי "הנוער הלאומי" קוראים "דוצ'ה", כינויו של בניטו מוסוליני, ו"זיג הייל", ומתפארים בקשרים המשפחתיים שלהם לדמויות היסטוריות הקשורות לטרור ניאו-פאשיסטי. הסיפורים פורסמו עוד בחודש מאי. קאנצ'לאטו, אמר כי לא הייתה לו סיבה לחשוד בדצמבר שהמכשיר הנייד שלו נפרץ ומעולם לא נאמר לו על ידי רשויות כלשהן שהוא נמצא בחקירה. 

החברה פיתחה תוכנה המסוגלת לדלות מידע מאפליקציות מוצפנות

פאראגון היא חברת סייבר התקפי שהוקמה לפני כחמש שנים בידי מפקד 8200 לשעבר אהוד שניאורסון ויוצאי היחידה עידן נוריק והיזמים הטכנולוגיים איגור בוגדלוב, ליעד אברהם ולירן אלקיים. החברה מתרחקת מעיני הציבור ומסרבת לשוחח עם התקשורת ואף אינה מחזיקה אתר אינטרנט.

בעבר נחשפה את דרך הפעולה של החברה: פאראגון פיתחה תוכנת סוס טרויאני בשם "גרפיט", המסוגלת לדלות מידע מודיעיני מתוך אפליקציות שיחה מוצפנות, כמו וואטסאפ, פייסבוק מסנג'ר, סיגנל או טלגרם. בשונה מחברות סייבר התקפי אחרות דוגמת NSO וקנדירו - היא הוקמה במימון אמריקני מלכתחילה כדי לפעול ב-34 מדינות דמוקרטיות בלבד, בתיאום עם רשויות ביטחוניות ועם המערכת המשפטית המקומית, ולעשות שימוש מינימלי בחדירה לפרטיות.

לפני למעלה משנה רכשה קרן ההשקעות הפרטיות האמריקנית אירו-אקוויטי (AE) את חברת הסייבר ההתקפי פאראגון, שהוקמה בין השאר בידי מפקד 8200 לשעבר תא"ל (במיל') אהוד שניאורסון וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק. סכום הרכישה מוערך בכ-900 מיליון דולר, מחציתו במזומן והשאר בתלות בעמידה ביעדים.

450 מיליון דולר חולקו בין 400 העובדים (20%) וחמשת היזמים (30%): ברק ושניאורסון המשמש כיו"ר, המנכ"ל עידן נוריק והיזמים הטכנולוגיים איגור בוגדלוב, ליעד אברהם ולירן אלקיים. כמחצית מהסכום תועבר למשקיעים: קרן ההון-סיכון האמריקנית באטרי והקרן הישראלית רד דוט, מיסודו של יורם אורון.