אם אתם חובבי אוכל רחוב, סביר להניח שנתקלתם בסרטונים של "צחי אוכל את ישראל" (צחי צ'אושו). האיש שמסתובב ברחבי המדינה, טועם את המנות הכי עממיות וגורם לנו להזיל ריר על מסך הטלפון, הפך בשנתיים האחרונות לאחד ממשפיעני האוכל החזקים בארץ.
"תמיד אהבתי לאכול, מאז שאני זוכר את עצמי", הוא מספר בשיחה עם mako. "הייתי ילד שמנמן שאוהב אוכל רחוב - אבל אז הפכתי למאמן כושר והייתי צריך להקפיד. זה נהיה קיצוני מאוד אצלי החיטוב והגעתי למצב שבו אני מגיע לחתונה עם קופסת שימורים של טונה. ברגע שעזבתי את עולם הכושר – הכל השתחרר. פתאום אמרתי לעצמי: 'מותר לי פיצה, המבורגר ושווארמה'. ואז הגיע השלב שבו התחלתי לכתוב ביקורות על אוכל בקבוצות שונות בפייסבוק".
מה שהתחיל כתחביב עם הזמן קיבל תאוצה. הביקורות של צחי זכו לתגובות חמות, "אשתי אמרה לי - 'למה אתה כותב אצל אחרים? תפתח עמוד משלך?' אז פתחתי עמוד פייסבוק וקראתי לו 'צחי אוכל את ישראל'".
@zahieatingisrael אין על אוכל פשוט של סבתות! #צחיאוכלאתישראל #אשדוד ♬ מאמא - Lehakat Sfataim
מאיפה הרעיון לשם?
"זה היה בהשראת 'אדם אוכל את אמריקה', תוכנית שבה בחור מסתובב ברחבי ארה"ב ואוכל אוכל רחוב. אחרי כמה שנים מישהו אמר לי לפתוח טיקטוק, בהתחלה לא הבנתי מה לי ולרשת של ילדות רוקדות, אבל זרמתי. הסרטון הראשון שהעליתי - חיתוך שווארמה עם מוזיקה טורקית ברקע - הגיע למיליון צפיות ביומיים. שם הבנתי שהולך לקרות פה משהו גדול".
כיום לצחי יש מאות אלפי עוקבים והוא כבר לא רק טועם - הוא משנה מציאות של מסעדות. "יש לי מסעדות שמספרות לי ששיניתי להן את העסק. מקומות קטנים עם גריל אחד הפכו למוסדות עם מחזורים של מאות אלפי שקלים ביום, זה מטורף. פעם אחת הגעתי לדוכן בשרים עם מעשנה קטנה - למחרת היו שם 400 אנשים בתור. היום הוא מפעל שלם".
אבל עם הכוח מגיעה גם ביקורת. לא פעם נטען שביקורות האוכל בטיקטוק גורמות למסעדות להשקיע יותר בגימיקים ובנראות של האוכל מאשר בטעם שלו. "אין ספק שזה קורה", הוא מודה. "אבל אנחנו אוכלים עם העיניים. זה כמו ששווארמה הייתה קיימת פה 40 שנה ופתאום הוציאו פיתה קריספית עם צבעים מיוחדים כמו של טחינה סגולה – זה עושה חשק לאנשים לבוא ולנסות. אני אישית לא עושה ביקורות אלא משתף את החוויה שלי. אני אוכל איפה שרוב האנשים אוכלים - אוכל רחוב, אוכל עממי. מסעדות שף? פחות הקטע שלי. הייתי בהן, אני לא מתחבר למנות קטנות ומצולחתות".
@zahieatingisrael אם אתם אוהבים בשרים מעושנים ואווירה של חווה בטקסס זה לגמרי המקום בשבילכם ! הבשרים נמכרים לפי משקל והתוספות על חשבון הבית ! בשבתות אווירה כיפית עם מוזיקת קאנטרי , פינות ליטוף ופרות ויש גם מקומות ישיבה מקורים! אז שימו בוויז - אצל הדוד סם , מושב בצרה . שעה יהיה בתיאבון ! *המקום עובד בשבתות בלבד* #צחיאוכלאתישראל #פודטוק #בשר ♬ צליל מקורי - צחי אוכל את ישראל ️
למרות ההצלחה, צחי עדיין עובד כפקח ברכבת ישראל. "אני לא באמת צריך את העבודה הזאת, אבל היא נותנת לי ביטחון. טיקטוק זה טרנד, אינסטגרם זה טרנד - מי יודע מה יהיה בעוד עשר שנים? ברכבת מזהים אותי כל הזמן, חלק בהלם שאני שם בכלל, חלק מבקשים סלפי. בעיניי זה דווקא יתרון, כי זה מראה שאני לא איזה כוכב מנותק אלא בן אדם רגיל, כמוהם".
אחד הדברים הבולטים אצל צחי זה שהתוכן שלו כמעט כולו כשר, למרות שהוא עצמו לא שומר. "רוב הקהל שלי מחפש אוכל כשר, ואם אני מעלה מקום שלא עומד בסטנדרט הזה - אני חוטף בתגובות. אפילו מקומות שכל הבשר שלהם כשר אבל פתוחים בשבת - אנשים משתגעים מזה".

תל אביב היא בירת האוכל של ישראל, אבל אנחנו כמעט לא רואים ביקורת שלך שם. למה?
"אני לא מחפש בכוח את המקומות הכי מפונפנים. תל אביב פחות מעניינת אותי, כי שם כולם כבר מכירים הכל. אני אוהב לגלות מקומות באשדוד, נתניה, ראשון לציון. זה המקומות שבהם יש אוכל אמיתי".
צחי כבר הספיק לטוס ולסקור מסעדות בארצות הברית, קפריסין וטורקיה, אבל אם שואלים אותו מה החלום הוא עונה: "יפן, חד משמעית. אוכל מטורף, תרבות אחרת, רחוב שמרגיש כמו עולם מקביל".
את ההוכחה לכמה אוכל משמעותי בחיים של צחי, אפשר למצוא על הגוף שלו - שכן הוא קעקע לא מעט מאכלים על גופו: "סטייק ,פיצה, המבורגר, סושי, שיפודים, קרואסון, דונאטס, מילקשייק, גלידה, נודלס, פיתה פלאפל ויש עוד כמה בדרך. בסוף האהבה לאוכל לא תיגמר לעולם, אז למה לא לקעקע את זה?".