הפעילים גויסו דרך פייסבוק (צילום: חדשות 2)
מתקשרים רק און ליין|צילום: חדשות 2

לא יכולים בלי הפייסבוק? צמודים למייספייס? אולי המחקר הבא יגרום לכם להפחית ממינון הגלישה באתרים הפופלרים.

במאמר שפרסם המדען הבריטי, ד"ר אריק זיגמן, בביטאון המכון לביולוגיה, הוא טוען כי הגלישה באתרי רשתות חברתיות עלולה לפגוע בבריאות. המחסור בתקשורת מסוג פנים אל פנים, מסביר זיגמן, גורר השלכות פיזיולוגיות ביניהן פגיעה במערכת החיסונית, ברמות ההורמונים בגוף ובתפקוד העורקים. כתוצאה מכל אלה גדל הסיכון לחלות בסרטן, מחלות לב, שבץ מוחי ומחלות שיכחה.

"הרשתות החברתיות נועדו לסייע לנו לשפר את חיינו החברתיים, אך נדמה שהגולם קם על יוצרו והן גורמות לנו להיות יותר מבודדים אחד מהשני", אומר זיגמן. המדען מסתמך על מחקר שהראה כי רמת אינטראקציית פנים אל פנים בבריטניה ירדה פלאים מאז 1987, בד בבד עם העלייה בהיקף השימוש במכשירים אלקטרוניים.

פגיעה בכישורים החברתיים

במחקרו טוען המדען כי פופולריות הרשתות החברתיות פוגעת ביכולת האנושית לקריאת שפת הגוף, ולכן גם פוגעת בכישורים החברתיים של האנושות. "כשאנו נפגשים עם אנשים במציאות, ההתרחשות שונה מאוד ממפגש מקוון", מסביר זיגמן. "זהו מנגנון פרימיטיבי הגורם לנו להרגיש יותר טוב כאשר אנו באינטראקציה ישירה עם אנשים".

זיגמן מודאג מההשלכות העתידיות של ממצאיו. "אני לא טכנופוב", הוא מדגיש, "אבל עלינו לזכור שמהותה של הטכנולוגיה היא לשפר את איכות חיינו ולא להיפך".