מחר אחר הצהריים (שעון ארצות הברית) יתרסק לוויין המחקר UARS מהחלל אל תוך כדור הארץ - כך מעריכים בנאס"א. הסיכוי לכך, לפי ההערכות, הוא 1:3200 - שיעור גבוה למדי באופן יחסי.

לקראת המפגש ה"טעון" עם כדור הארץ, הצליחה מצלמה מיוחדת ללכוד בעדשתה את הלוויין הסורר, ששימש במשך 20 שנים למחקר עד שיצא מכלל שימוש ב-2005. מי שאחראי לתיעוד של UARS, שמשקלו שש טונות, הוא צלם האסטרולוגיה הצרפתי ת'יירי לגאול. הוא העלה לרשת סרטון שבו נראה הלוויין מרחף בחלל.

לפי ההערכות בנאס"א, יתפרק הלוויין ליותר מ-100 חתיכות במהלך התרסקותו. חלקם צפויים לעלות באש, אבל רוב הרכיבים העשויים מתכות כבדות במשקל 137 ק"ג ויותר - ייפגעו בעוצמה בפני השטח. חלקי הלווין יתפזרו על שטח של 180 דונמים - שבו חוששים המדענים כי ייגרמו נזקים ואף אבידות בנפש.

הנפילה - ביום שישי אחר הצהריים 

בדרך למטה (צילום: AP)
בדרך למטה|צילום: AP

את התמונות של UARS צילם לגואל ב-15 בספטמבר, בעזרת מצלמה שחוברה לטלסקופ. כעת, הלוויין קרוב לכדור הארץ עוד יותר מכפי שהיה בזמן הצילום. "זה נראה כאילו שהלוויין רועד. ייתכן שזה נובע מכך שהוא התנגש בחלקיקים של לוויין אחר שנהרס לפני מספר שנים", הסביר לגואל.

בשאלת מיקום פגיעת חלקיו של הלווין - אלה אמורים לנחות אי שם בכל השטח העצום של חציו הצפוני של כדור הארץ, שבו מרוכזת רוב האנושות. למרות זאת, הרגיעו בנאס"א ואמרו כי הסיכויים לנפילת החלקיקים בסביבה אנושית אומנם גבוהים, אך סיכויי הפגיעה של כל אדם עומדים על אחד ל-21 טריליון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק