נהניתם לראות את דוגמנית העל בר רפאלי פושטת את בגדיה למען האמנות? החסרתם נשימה כשראיתם את מרדף המכוניות המרהיב בארה"ב? התמלאתם מבוכה (וגם קצת גיחוך) כששמעתם על מעלליו של ראש ממשלת איטליה ונערות הליווי שלו? יכול להיות שבקרוב לא אתם תחליטו אם התכנים האלה מתאימים לכם. יכול להיות שהממשלה תחליט עבורכם. הרבה תלוי בח"כ אמנון כהן (ש"ס), שכבר נאבק שנתיים בלהעביר את הצעתו לחוק שיצנזר את מסך המחשב שלכם ועולה לדיון היום בממשלה.
ועדת השרים לענייני חקיקה תאלץ להחליט אם ניתן להמשיך בהליכי חקיקת החוק - שכבר עבר בקריאה ראשונה, או שמכיוון שכבר הספקנו להחליף כנסת ייאלץ חבר הכנסת של ש"ס להתחיל את הפרוצדורה מההתחלה. אם הוועדה תתיר את עיקרון הרציפות על החוק, הרי שהצנזורה קרובה מתמיד למחשבים של כולנו.
על פי הצעת החוק, האינטרנט של כולנו, אלא אם כן נבקש אחרת, יהיה מצונזר. ספק האינטרנט יידרש על פי חוק להציע למנוייו שירות סינון אתרים בלתי הולמים. אלא אם כן יפנה הצרכן המבוגר לספק ויבקש ממנו שלא לקבל את השירות הזה - הרי שהשירות יינתן בצורה אוטומטית.
ומה זה אתרים בלתי הולמים? את זה תקבע ממשלת ישראל - או ליתר דיוק שר התקשורת שיקבע את התקנות בדבר האתרים שייחסמו. אם ההחוק יעבור יצטרכו הספקים בתוך חודשים לפנות לכל הלקוחות ולהציע את הצנזורה. אם הספקים לא יעשו כן, הם צפויים קנס של עד 240 אלף שקלים.
"התערבות מדינתית אסורה" או הגנה על הילדים?
המתנגדים טוענים כי הצעת החוק הנוכחית מזכירה מאוד פעילות של מדינות "מתקדמות" אחרות כגון אירן, צפון קוריאה וסין. "התוצאה הברורה של חוק כזה, היה ויתקבל, הינה התערבות מדינתית אסורה בחופש הביטוי, בזכות למידע, בזכות לפרטיות, בזכות הציבור לדעת ובחירות הבסיסית מפני התערבות המדינה בספירה הפרטית ביותר", נכתב בנייר עמדה מיוחד של האגודה לזכויות האזרח, המאיימת גם לעתור לבג"ץ.
"שרי הממשלה ופקידים ממשלתיים הם שיקבעו לציבור, בדומה למצב במדינות החשוכות ביותר, מהם עיסוקים וביטויים "בלתי-מוסריים", שהם בגדר תועבה או אלימות, כלשון הצעת החוק", הוסיפו בארגון.
השר מיכאל איתן, החבר בוועדה שתחליט היום על קידום החוק, נמצא גם הוא במתנגדים. "אנו חייבים להתייצב בשורה אחת עם מדינות המערב המטפלות בסכנות הנשקפות מהרשת בדרך של חינוך והעצמה ולא בדרך דורסנית של צנזורה", אומר השר.
איגוד האינטרנט הישראלי מודאג דווקא מהשחיקה המתמשכת בסמכות ההורית. "קבלת ההצעה נוטלת מההורים הזכות והחובה לחנך את ילדיהם על פי השקפת עולמם", נמסר מהאיגוד. "אין תחליף להגברת הסמכות ההורית, בד בד עם מתן בידיהם כלים מתאימים למימוש סמכות זו".
הגולשים ברשת נרתמו גם הם להילחם בחוק. בפייסבוק הוקמה קבוצה מיוחדת בשם "גם אני מתנגד לחוק צנזור אתרים באינטרנט". בנוסף, שני הגולשים נועם וזאנה טל וייס (יחד עם חבריהם סניה ולדברג ואיל כהן) ביצעו שיר מחאה מיוחד נגד החוק. "האינטרנט מקום כל כך נפלא! כבר לא!", שרים השניים את שירם "האינטרנט הוא של ש"ס", וכבר זכו לאלפי צפיות.
תומכי החוק, ובראשם יוזם החוק, לא מבינים על מה המהומה. בסך הכול מדובר, לדעתם, בחוק שמטרתו היחידה היא להגן על ילדינו, שהרי כולנו יודעים שלא כל מה שנמצא ברשת מתאים להם.