מבזק כלכלה (צילום: רויטרס)
מנסים להתרחק מהמסך. אילוסטרציה|צילום: רויטרס

האם פייסבוק גורם להתמכרות בקרב הגולשים? הרשת החברתית הפופולרית כוללת מספר שיא של כ-350 מיליון משתמשים מרחבי הגלובוס, אך חלקם כבר מודים שההתחברות לאתר הפכה לאובססיה. כעת קבוצות של צעירים מנסים להקים קבוצות גמילה מהאתר - "כדי לחיות גם מחוץ למסך".

האלי למברסון בת 17, ומוניקה ריד בת 16, המתגוררות בסן פרנסיסקו, הבחינו לאחרונה כי הן מבלות כמעט את כל זמנן מול המחשב בעדכון דף הפייסבוק האישי. בניסיון להימנע ממה שהן מגדירות כהתמכרות, החליטו השתיים לנסות ולהיגמל יחדיו מהפייסבוק.

"החלטנו שאנחנו מבזבזות הרבה יותר מידי זמן בהתבוננות בפייסבוק, ושעדיף לנו לקחת הפסקה מזה", מסבירה למברסון. כחלק מתהליך הגמילה, הבטיחו השתיים להתחבר לרשת רק ביום שבת הראשון בכל חודש, לאורך היום כולו.

הוקמו קבוצות תמיכה לנגמלים

מתברר שזוג הנערות הן ממש לא היחידות שנשבו בקסמי הרשת החברתית ומנסות להיגמל. חוקרי מדיה בארה"ב מסבירים כי בני נוער רבים, אך בעיקר נערות, מגלים את ההשפעה החזקה שיש לפייסבוק עליהם, ומבקשים להתנתק ולהיגמל בדרכים שונות.

קבוצות תמיכה שונות הוקמו לאחרונה כדי לנסות לעזור לצעירים מרחבי העולם להתמודד עם התופעה. בנוסף, יש כאלו שאף מנסים להתנתק בצורה חדה וכואבת ופשוט מקפיאים את החשבון שלהם, וכאלו שמבקשים מחבריהם שישנו להם את הסיסמה כדי שלא יוכלו להתחבר.

"זאת כמו כל התמכרות אחרת", מסבירה הפסיכולוגית קימברלי יאנג. "בדומה להפרעת אכילה, אי אפשר פשוט למנוע ממך להכניס אוכל לפה, אתה פשוט צריך לעשות בחירות נכונות לגבי מה שאתה אוכל, או באינטרנט, לגבי החומרים שאתה צורך ברשת".

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עקבו אחר הטוויטר של חדשות 2