האם נחזה ב"גשם של כוכבים"? מטר מטאורים שלא נחזה מעולם צפוי להגיע לשיאו בלילה שבין יום שישי לשבת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
למטר המטאורים הזה אחראי כוכב שביט שנקרא בפי החוקרים שגילו אותו 209P. יו"ר האגודה הישראלית לאסטרונומיה, יגאל פתאל, מסביר כי זהו כוכב שביט מחזורי, כלומר שביט שמקיף את השמש בזמנים קבועים. בדרכו הוא "מעיף" חלקיקים ליד השמש, מעין אבק כוכבים שנוכל לחזות בו מכדור הארץ. "חוקרים חישבו והראו שכדור הארץ יעבור בתוך הנחיל שלו ביום שבת בבוקר", הסביר פתאל.
גודלם של החלקיקים הללו הוא מאית הגרם, ועל פי התחזיות, בזמן השיא ייפלו בין 100-400 מטאורים בשנייה, שזו כמות מכובדת באופן יחסי. מהירות נפילת החלקיקים תהיה איטית - "רק" 18 קילומטר לשנייה, מה שיכול לגרום למראות מרהיבים.
שיאו של המטר אמור להגיע, על פי התחזיות, רק בשעה עשר בבוקר יום שבת, כשהשמש תקשה על הצפייה בו, אך התקווה היא כי השיא יהיה רחב, וניתן יהיה להנות ממנו גם בשעות שלפני הזריחה.
פתאל מצנן מעט את ההתלהבות באומרו כי "מכיוון שמדובר במטר 'חדש', כלומר כזה שעוד לא נראה מעולם מכדור הארץ, אין כל דרך לדעת האם באמת נוכל לצפות במחזה המרהיב, או שמא תחזיות החוקרים היו שגויות".
"שביט 209P הוא כוכב שביט קטן ומסכן השייך לקבוצת כוכבים חיוורים שנקראת ג'ירף", מסביר פתאל. "מכיוון שהקבוצה ממוקמת ליד כוכב הצפון, פעמים רבות קשה לראותה, אך אין לזה כל השפעה על מטר המטאורים, מכיוון שהם יופיעו בכל חלקי השמיים. יכולה להיות לנו הפתעה לכאן או לכאן".
המטר אולי חדש, אבל ההוראות לצפייה אופטימלית לא השתנו. רצוי ללכת למקומות פתוחים, הרחק מאורות העיר ולקוות לשמיים נטולים עננים. ואם ניחנתם בספונטניות קיצונית, שיאו של המטר ייראה בצורה הטובה ביותר בארה"ב.