המבורגר אמיתי בלי בקר? המדען ההולנדי מארק פוסט הכריז כי בקרוב צפויות בשורות טובות לצמחונים שנמנעו מאכילת בקר. "בחודש אוקטובר הקרוב נציג מוצר שנוצר מתאי גזע חוץ-גופיים, שטעמו יהיה טעם של בשר", הכריז הביולוג בכנס מיוחד בנושא תאי גזע שנערך לאחרונה בקנדה.
כדי להגיע לטעם הקרוב ביותר לבקר, המדענים עובדים על המוצר יחד עם הטבחים המובילים של השף הבריטי המוכר הסטון בלומנת'ל. ההשקעה הרבה במוצר ניכרת גם במחיר של ההמבורגר האמיתי הצמחוני הראשון, שצפוי להימכר ביותר ממיליון שקלים.
ה"בשר" החדשני יפותח מתאי גזע שנלקחו ממערכת שרירים ושומן של פר ופותחו במעבדה של פוסט. המדענים אמנם הצליחו לייצר כמות קטנה של בשר, שמספיקה לקציצה קטנה ונטולת צבע, אך הביולוג מאמין כי הוא כבר יודע איך ליצור את המנה המושלמת וסיפר כי "בעוד חודשים ספורים לא תוכלו להבדיל בין ארוחת המבורגר רגילה לזאת שאייצר באמצעות תאי גזע".
המחקר עתיד לפתור בעיות תזונתיות רבות שלא מקבלות מענה מספק ממגדלי הבקר. "בעלי החיים האלה לא יעילים בהעברת יתרונות צמחיים לחלבון מהחי", הדגיש פוסט. "הדרישה לבשר עומדת להכפיל את עצמה במהלך 40 השנים הבאות, עכשיו אנחנו משתמשים ב 70% מהחקלאות כדי לגדל בעלי חיים לבשר". פוסט הדגיש כי אם לא ייעשה דבר, הבשר יהפוך למוצר מותרות ומחירו יעלה מאוד.
המחקר סביב תאי גזע שנוי במחלוקת. לרוב, מסיבות מוסריות. אולי זאת הסיבה שהמחקר שביצע ד"ר פוסט עד עתה ממומן על ידי דמות שמעדיפה להישאר בעילום שם. בכינוס שנערך בקנדה הוא קיבל את השם "כיסים עמוקים".