חוקרים בריטים טוענים כי נמצא הגן שגורם ללב לפעום, מה שעשוי להביא לפריצת דרך בפיתוח תרופה שתמנע התקפי לב ומחלות לב שונות.
מחלות לב הן הגורם המוביל למוות ברחבי העולם. לפחות 7 מיליון איש מתים מדי שנה ממחלות לב, מחצית מהם מקבלים את ההתקף ללא אזהרה מוקדמת. חלק מהתקפי הלב נגרמים בעקבות אי סדירות בקצב פעימות הלב שנקבע על ידי אות חשמלי שמתחיל במרכז הלב ונמשך לאורכם של השרירים בו.
קבוצת המחקר מהקולג' האימפריאלי בלונדון מצאה את הגן ששולט בזרמים האלה ולכן - ניתן יהיה לשלוט בקצב הפעימות. כל פגם בגן שידוע עכשיו בכינוי scn10k עלול לגרום למחלות לב ולקריסתו.
"מציאת הגן - ממצא חשוב ומרגש"
המומחים מקווים לבחון עכשיו כמה לבבות שנלקחו מחולים שונים ולבחון את אופן פעולתו של הגן. "הווריאציות בגנים הן כמו שני צדי מטבע, אחד הצדדים מקושר לסיכון הולך וגדל והשני לסיכון שהולך ומצטמצם", הסביר החוקר ג'ון צ'יימברס, שעמד בראש המחקר.
"מצאנו גן שמשפיע על קצב פעימות הלב ועכשיו נוכל לאפיין את הגן שנמצא בגופם של אנשים שונים, ונראה האם הם נוטים לכיוון בעיות בקצב הפעימות או לקצב אחיד ובריא", הוסיף.
פרופסור ג'ספאל קונר שסייע במחקר הסביר: "התוצאות שמצאנו יסייעו לנו לצפות ולאבחן בעיות בקצב פעימות הלב ואני מאמין שנוכל למצוא דרכים לרפא את הבעיות שגורמות למרבית מקרי המוות בעולם".
החוקרים בדקו 20 אלף בני אדם כדי למצוא את הגן המדובר ולהבין את ההשפעה על קצב הפעימות. הם מצאו קשר ישיר בין מבנה הגן לפעימות. ראש צוות המחקר סיכם: "אלה ממצאים חשובים ומרגשים".