הבנק שיתף פעולה עם החקירה (צילום: חדשות 2)
הבנק הבינלאומי, סגר גישה מחו"ל|צילום: חדשות 2
על רקע ניסיונות התקיפה של אתרים ישראלים וחשיפת פרטי כרטיסי אשראי של עשרות אלפים, החליטו בבנק הבינלאומי ובבנק דיסקונט לחסום את הגישה של ישראלים מחו"ל לאתר האינטרנט שלו.

בבנק הבינלאומי סירבו להגיב לידיעה, בעוד מבנק דיסקונט נמסר בתגובה: אתר הבנק שלנו לא הותקף, בניגוד לאתרים אחרים. בעקבות המתקפה, קיימנו הערכת מצב והחלטנו לנקוט בפעולת מנע. יש לציין שהחסימה היא זמנית, ולקוחות הבנק יכולים תמיד ליצור קשר עם המוקד הטלפוני או עם הסניף שלהם בשעת קבלת קהל".

גורמים בבנק ישראל אישרו בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט את הידיעה, ואמרו כי לא מדובר בהוראה מפורשת של הבנק. "ההחלטה היא של הבנקים לבד, כחלק מניהול הסיכונים והסכנות האורבות ברשת. אנו מעודכנים ומעורבים בהחלטות הללו", הוסיף הגורם. על פי הידוע, גם בנקים אחרים שוקלים לחסום את הגישה לחשבונות מחו"ל.

ההאקר הסעודי תקף את אתר אל-על ואתר הבורסה

ההאקר הסעודי שפרסם את פרטיהם של עשרות אלפי ישראלים ברשת, ממשיך במאבק האלקטרוני נגד ישראל. הבוקר הפיל 0xOmar את אתרי האינטרנט של אל-על והבורסה לניירות ערך, שכבר חזרו לפעול.

מחברת אל-על נמסר כי אתר האינטרנט שלהם נפל סמוך לשעה 10:00 בבוקר, וכי הם פועלים כעת בניסיון לבדוק את הסיבה לכך. הגולשים שהגיעו לאתר נתקלו בכיתוב: "בשל עבודות תחזוקה אתר אל-על אינו זמין כרגע. בבקשה נסו שוב מאוחר יותר".

בהודעה מטעם החברה נכתב: "אנו מודעים לכך שמזה שבועיים מתנהלת מלחמת סייבר נגד מדינת ישראל. אל-על עוקבת מקרוב אחר פעילות ההאקר הסעודי. כמו כן, אנו נוקטים באמצעי זהירות בפעילותו של אתר החברה. כתוצאה מכך ייתכנו שיבושים בפעילותו של האתר". סמוך לשעה 14:00 שב האתר לפעול באופן מלא.

מכה תדמיתית לחברות

בנוסף, טען ההאקר כי פגע גם באתר של הבורסה לניירות ערך, אולם ניתן לראות כי כעת האתר פועל כרגיל למעט שקופית שמופיעה לעיתים ובה נכתב כי מתבצעות "עבודות תחזוקה". מהבורסה לניירות ערך נמסר כי האתר "מקרטע ולעיתים נופל", וכי הם החלו בבדיקות.

מאז חשיפת כרטיסי האשראי של ישראלים ברשת, מתנהלת "מלחמה קיברנטית" בין ההאקר הסעודי להאקרים מישראל. חשוב לציין כי 0xOmar לא הצליח להיכנס לאתרי השליטה והבקרה של החברות, אבל מקשה על גולשים שמעוניינים לקבל מידע, להזמין טיסות או להתעדכן במצב הבורסה.

אתר הבורסה -
אתר הבורסה - "עבודות תחזוקה"|צילום: חדשות 2

הפריצה לאתרים חושפת למעשה בעיות באבטחה, כאשר אלו שאחראים על הגנתם ברשת לא מצליחים למנוע חבלות כאלו. מדובר במכה תדמיתית שצריכה להדליק נורות אדומות בקרב מומחי האבטחה של אותן חברות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק