הפיגוע במגדלי התאומים שאירע בתחילת העשור, המחיש לעולם את גודל האיום מצד ארגוני הטרור. אך במקביל לניסיון לחסל את קני המחבלים, מתמודדים מומחי האבטחה עם זירה עתידית וחדשה לגמרי של טרור: הכוונה היא לסייבר טרור שמתרחש באמצעות רשתות המחשבים.

"לא צריך להק של מטוסים כדי להשבית תחנת כוח - מספיק שיש לך מקלדת", הסביר לחדשות 2 באינטרנט ד"ר יניב לויתן, מומחה ללוחמת מידע מאוניברסיטת חיפה. "גם אם לך אין את הכישורים או הידע, יש מספיק האקרים, 'שכירי חרב', שיעשו זאת עבורך בתמורה לתשלום".

87689
האתר לאחר שנפרץ בשבוע שעבר|צילום:

המגמה בקרב האקרים ברחבי העולם לדבריו של ד"ר לויתן היא לאיים בפגיעה בתשתיות לאומיות למטרות כופר, כמו שקרה לדוגמא בברזיל שם הופסק לפני מספר שבועות זרם החשמל למשך יותר משעה.

"אנחנו לא יודעים עדיין בברור מה קרה שם, אבל אחת הערכות היא שזו הייתה התקפת טרור ברשת", אמר לויתן וציין את התקפת התשתיות הממוחשבות של אסטוניה בשנת 2007 שגרמו להשבתה מלאה של המדינה למשך 48 שעות".

הצעד הבא: פגיעה בתשתיות ממוחשבות

אתר ג'רוזלם אונליין נפרץ (צילום: חדשות 2)
האתר ג'רוזלם און ליין לאחר פריצתו בשבוע שעבר|צילום: חדשות 2

"בימינו, שדה הקרב לא מורכב רק מטנקים ומטוסים אלא גם מהמקלדות של מומחי המחשבים והאקרים", ציין לויתן. "עיקר הפעילות של 'לוחמי המחשבים' מתמקדת בניסיון להשחית ולהשבית אתרים מובילים בצד השני - מעיין "תקיעת דגל" וירטואלית ופגיעה ממשית במורל, כמו שקרה בין ההאקרים הישראלים לבין תומכי החיזבאללה והחמאס במהלך מלחמת לבנון השנייה ומבצע 'עופרת יצוקה'".

רק ביום שישי האחרון תקפו האקרים טורקיים את דף המוזיקה MOOMA של אתר מאקו והשתילו בתוכו דברי נאצה נגד ישראל ונשיא מצרים חוסני מובארק. האתר "ג'רוזלם און ליין", המפרסם דיווחים מישראל באנגלית, נפרץ גם הוא בשבוע שעבר על ידי האקרים טורקים שפרסמו הודעת גינוי פומבית לישראל.

"הצעד הבא", לדברי לויתן, "יהיה ניסיון לפגוע בתשתיות: מערכות פיננסיות, תחנות כוח, בתי חולים, שידורי טלוויזיה, לווינים ועוד, מופעלים כיום דרך רשתות המחשב".