לווין שיצא משימוש נכנס לאטמוספרה וצפוי להתרסק היום בכדור הארץ, זאת בפעם השנייה בתוך חודש אחד בלבד. המקום המדויק בו צפוי הלווין ליפול עדיין לא ידוע.
מדענים טרם הצליחו לקבוע בוודאות היכן בדיוק ייפלו שרידי הלווין הגרמני "רוסט", שיצא משימוש לפני יותר מעשור. על פי ההערכות, חלק גדול מהלווין שגודלו זהה לרכב מיני-וואן, צפוי להישרף עם הכניסה לאטמוספרה, אך כ-30 רסיסים שמשקלם מגיע ל-1.87 טונות צפויים ליפול בעוצמה במקומות שונים בכדור הארץ, במהירות של 450 קילומטר בשעה.
לפני כניסתו של הלווין לאטמוספרה, העריכו מדענים כי הלווין לא צפוי ליפול בשטחי אירופה, אפריקה או אוסטרליה. על פי הערכות ראשוניות קיים סיכוי שחלקיו של הלווין ינחתו באסיה, באזור סין, אולם המדענים לא מוכנים להתחייב.
הלווין "רוסט" הושק בשנת 1990 ויצא משימוש תשע שנים לאחר מכן, לאחר שסייע למדענים לאסוף מידע על חורים שחורים, על כוכבים ושימש כטלסקופ.
הנפילה הקודמת: לווין של נאס"א התרסק לאוקיינוס השקט
לפני פחות מחודש, צנח לארץ ללא שליטה לווין מחקר של נאס"א. אנשי סוכנות החלל האמריקנית שעקבו בדאגה אחרי נפילת גוף המחקר שמשקלו שישה טונות, טענו כי לווין מזג האוויר צלל אמש למי האוקיינוס השקט, סמוך לחופיה המערבים של ארצות הברית, מבלי שגרם נזק.
על פי ההערכות בסוכנות החלל האמריקנית, רק חלקים קטנים מהריסות הלווין הצליחו לשרוד את הכניסה לאטמוספירה ולא נעלמו בלהבות בתהליך הכניסה. על פי ההערכות, חלקי המתכת צללו לעומק המים ולא פגעו באדמה.
הלווין UARS, שנשלח לחקור את חלקה העליון של האטמוספירה, היה הלווין הראשון שנופל בלי שליטה לשטח כדור הארץ ב-30 השנים האחרונות.