חשבתם שחשיפה ארוכת טווח לקרינה ממכשירי טלפון ניידים מובילה לגידולים במוח? עכשיו מסתבר כי הקרינה הנפלטת ממכשירים סלולרים דווקא יכולה להגן על המוח מפני מחלת האלצהיימר - כך קובע מחקר חדש.
בניסוי שנערך במרכז לחקר מחלת האלצהיימר בפלורידה שבארה"ב, נראה כי במקרים קשים של אלצהיימר, יכולים גלי הקרינה האלקטרו-מגנטית הנפלטים מהמכשיר אף להפוך את השפעות המחלה, לפחות אצל עכברי מעבדה שהונדסו גנטית על מנת שיחלו במחלה.
החוקרים גילו כי קרינה סלולרית אף שיפרה את פעילות המוח אצל עכברים בריאים. "זו הייתה הפתעה לגלות שחשיפת העכברים לקרינה סלולרית מנעה את תסמיני המחלה ואף הגנה על זיכרונם", אמר גארי ארנדש, החוקר הראשי שהוביל את הניסוי.
העכברים לא באמת שוחחו בטלפונים סלולריים או נשאו את המכשיר צמוד לגופם כמו שרובנו עושים, אלא שהו בכלובים שסודרו מסביב לאנטנה סלולרית, במרחק שידמה את המרחק שממנו מגיעה הקרינה לראשו של האדם המשוחח בטחפון. בפרק זמן של שמונה חודשים בממוצע פלטה האנטנה קרינה סלולרית זהה לקרינה הנפלטת ממכשירי הטלפון במשך שעה כל יום.
הקרינה משפרת את זרימת הדם למוח
השיפור בפעילות המוח אצל העכברים התגלה רק לאחר מספר חודשים, מה שעשוי להעיד על כך שאצל בני אדם השיפור בפעילות המוח ייראה רק לאחר שנים של טיפול. המדענים משערים שהשיפור בפעולת המוח נובע מכך שקרינה אלקטרו-מגנטית כמו זו הנפלטת ממכשירי הטלפון הניידים, משפרת את זרימת הדם למוח וכך מואץ קצב חילוף החומרים במוח.
"מכיוון שהקרינה שנפלטה במהלך הניסוי זהה לקרינה שנפלטת ממכשירי טלפון ניידים ומכיוון שבדיקות המוח שביצעו על העכברים דומות לבדיקות שמבצעים על בני אדם, אנו מאמינים כי הממצאים אותם העלנו בניסוי יוכלו לסייע לבני האדם במלחמתם במחלת האלצהיימר", הוסיף החוקר המוביל.
במהלך הניסוי לא התגלו ממצאים המעידים על גידולים במוחם של העכברים כתוצאה מזמן החשיפה הממושך לקרינה. ואולם, עדיין לא כדאי לפתוח את השמפניה, משום שהניסיון מוכיח כי ניסויים שבוצעו על מכרסמים והוכתרו כהצלחה - לא בהכרח נרשמו כהצלחות כאשר הטיפול בוצע על בני אדם.