הבונובוס והשימפנזים. גם במונדיאל הם דומים לנו (צילום: טלגרף)
ימין- בונובו, שמאל שימפנזה|צילום: טלגרף

חוקרים אמריקנים מצאו את הדרך בה גופנו מגיב לתחרות, ומתברר שהדרך מאוד דומה לדרך בה בני דודינו הרחוקים, הקופים מגיבים. חלקנו מגיבים לתחרות בדריכות וציפייה באמצעות הפרשת הורמון הטסטוסטרון, ממש כמו השימפנזה, וחלקנו מיצרים קריסטול - הגן שמכונה ה"גן המסוגר", גן שנמצא גם בקופי הבונובוס.

המדענים ניסו לחקור לא אחת האם ההבדלים בהתנהגות התחרותית יכולה לקבל הסבר בתגובה הפיזיולוגית לתחרות. במהלך המחקר החדש של המדענים מאוניברסיטת הארווארד, הם הכניסו את הקופים משתי הקבוצות לתאים יחדיו ולקחו מהם דוגמאות רוק. מיד אחר כך הוכנסו לכלוב פרות - עליהן התחרו הקופים. רגע לפני ההתנפלות - לקחו החוקרים משתי קבוצות הקופים דוגמאות רוק, כדי לראות את השינוי ברמת ההורמונים.

מה יאמרו אוהדי אנגליה ואיטליה?

הטסטוסטרון ירד אצל אוהדי אנגליה? (צילום: AP)
הטסטוסטרון ירד אצל אוהדי אנגליה?|צילום: AP

"השימפנזים הזכרים מגיבים לתחרות כאיום על המעמד שלהם ואילו והבונובוס רואים בתחרות אירוע מלחיץ", אמרה ויקטוריה וובר, שחיברה את המאמר על המחקר. "כתוצאה מכך הם מפרישים קריסטול".

ממחקר שנערך בבני אדם עולה כי גם אנחנו מפרישים חומרים דומים כשיש לנו "מוטיבציה תחרותית". וובר אומרת: "התוצאות מראות שהשינוי ברמת ההורמונים בבני אדם דומה לזו שמצאנו בקופים". מתברר שגם במקרים של הפסד בתחרות אנחנו דומים לקופים: רמת הטסטוסטרון יורדת בעקבות ההפסד. מעניין היה לבדוק מה קורה אצל אוהדי אנגליה או איטליה?

רוצים לקבל עדכונים חמים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק