עשרות תביעות הדדיות. מכשירי אייפון וגלקסי (צילום: חדשות 2)
עשרות תביעות הדדיות. מכשירי אייפון וגלקס|צילום: חדשות 2

אם לא בין ישראל לפלסטינים, לפחות בין אפל לגוגל: ענקיות הטכנלוגיה הסכימו הלילה (שבת) ליישב את הסכסוך המשפטי ביניהן מחוץ לבית המשפט. בכך, הן מסיימות את אחת מהסאגות המשפטיות המדוברות והיקרות ביותר בעולם הטכנולוגיה. בהצהרה משותפת שנתנו הצדדים, נאמר כי ההסדר אינו כולל רישיונות צולבים עבור הפטנטים שלהם, אך החברות הסכימו לעבוד יחד כדי להגיע לעמק השווה ולבצע רפורמות בתחום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

שתי החברות הודיעו לבית המשפט לעירעורים בוושינגטון כי התביעות שהגישו אחת נגד השנייה ייזנחו אולם המאבק המשפטי הארוך שמנהלת אפל נגד יריבתה המושבעת סמסונג יימשך. אחת הסיבות להגשת התביעות כנגד חברת סמסונג הקוריאנית, הייתה טמונה ברצונה של אפל למנוע את התפשטותה המהירה של מערכת ההפעלה החינמית אנדרואיד.

אפל וחברות טכנלוגיה מתחרות שאימצו את מערכת ההפעלה אנדרואיד אשר פותחה על ידי גוגל, ניהלו עשרות מאבקים משפטיים כאשר כל חברה מעוניינת להגן על הטכנולוגיה שפיתחה. סטיב ג'ובס, המנכ"ל האגדי של אפל שמת בשנת 2011 לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן, נהג לכנות את מערכת ההפעלה של המתחרה גוגל "מוצר גנוב".

מנכ
משנה אסטרטגיה? טים קוק מנכ"ל אפל|צילום: רויטרס

גוגל, שרכשה את מוטורולה מוביליטי - חטיבת המכשירים הסלולריים של מוטורולה - עבור 12.5 מיליארד דולר לפני כשנתיים, מכרה אותה בתחילת השנה ללנובו הסינית. היא הותירה בידיה את מרבית הפטנטים שהיו רשומים על שמה של מוטורולה לטובת ניצחון במאבק המשפטי.

אך נראה כי אפל החליטה לנקוט באסטרטגיה חלופית. ייתכן וההערכות על פיהן מערכת ההפעלה אנדרואיר מותקנת על 80% מהמכשירים הסלולריים הנמכרים מדי שנה בעולם, גרמה לה לוותר על המלחמה אותה היא מנהלת בבתי המשפט.

בשנת 2010 תבעו מוטורולה ואפל אחת את השנייה בגין הפרת פטנטים. מוטורולה טענה כי אפל העתיקה ממנה טכנולוגיה לקליטת רשת בשיטת הדור השלישי ואילו אפל טענה כי מוטורולה מעתיקה תכונות ומאפיינים הקיימים במכשיריה. שנתיים לאחר מכן, בית המשפט הפדרלי בשיקגו הכריע כי אין לאף אחד מן הצדדים ראיות חותכות שיצדיקו את טענותיו.

הניצחון המשמעותי של אפל נגד מערכת ההפעלה יריבתה הגדולה סמסונג היה בהכרעה המשפטית שצידדה באפל. חבר המושבעים בארה"ב פסק לטובת יצרנית האייפון וחייב את סמסונג לשלם קנס של מיליארד דולרים. ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית עירערה לבית המשפט העליון, אך בסופו של דבר נראה כי אפל לא הצליחה להשיג את מטרתה - פגיעה במכירות ובצמיחה של מערכת ההפעלה המתחרה.