עד 2029 נוכל להתבדח עם המחשב האישי? כך לפחות טוען ריי קורצוויל, מנהל מחלקת ההנדסה של ענקית החיפוש גוגל. הוא אמנם לא היחיד שסבור כך, אבל הוא הראשון מבין המתכנתים שטוען שבעוד 15 שנים יגיע השינוי המיוחל. "הם יוכלו להבין מה אנו אומרים, ללמוד מניסיוננו, לספר סיפורים ואפילו לפלרטט", הוא אומר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קורצוויל (66), מומחה בעל שם עולמי בנושא התבונה המלאכותית בעולם כולו, עובד מאז שנת 2012 בגוגל. תפקידו: להגיע לפריצת הדרך הבאה של החברה - פיתוח מנוע חיפוש של בינה מלאכותית, שאמורה על פי התחזיות להבין אותנו טוב יותר ממה שאנו מבינים את עצמנו.
ברעיון שהעניק ל"אובזרבר", אמר קורצוויל כי החברה סיפקה לו מספר הנחיות מלבד המשימה הראשית שהיא הבנה ותרגום של שפות למערכת של גוגל. "הפרויקט שלי נועד בסופו של דבר לייצר מערכת שתבין את המשמעות האמיתית של המילים בכל שפה", הדגיש. "כשאתה כותב מאמר, אתה לא רק יוצר אוסף של מילים מעניין, אלא יש לך משהו להגיד וגוגל מחפשת ארגון תבונתי ועיבוד של המידע שעובר במילים".
המחשב יוכל לענות על שאלות המשתמש
"המסר במאמרים הוא מידע", המשיך קורצוויל. "המחשבים לא יודעים למצוא אותו. מה שאנו רוצים זה שהם (המחשבים) יקראו הכל ברשת. כל עמוד בכל ספר ואז הם יוכלו לקחת חלק בדיאלוג אינטילגנטי עם המשתמשים; הם יוכלו לענות על שאלות".
כבר זמן רב שבעמק הסיליקון מדברים על המעבדה של גוגל לבינה מלאכותית, כמעבדה המפותחת והמעניינת ביותר בעולם הטכנולוגי. הריאיון שהוא העניק מספק הצצה למה שמתרחש שם. על פי הפרסום ב"גארדיאן" הבריטי, רכשה גוגל כמה מעבדים לומדי שפות וחברות רובוטיקה, כולל Dynamics מבוסטון (החברה שייצרה את הרובוטים לשימוש צבאי) ו-thermostat maker, Nest Labs בסכום של 3.2 מיליארד דולר.
קורצוויל אחראי לפיתוחים רבים, בהם יכולת העברת דיבור לטקסט ופיתוח מערכות תרגום. בשנת 1990 הוא חזה שמחשב יוכל לנצח את אלוף העולם בשח עד 1998, כשב-1997 מחשב IBM Deep Blue ניצח את גרי קספארוב.
הוא גם צפה את עליית ה-WWW בימים שבהם הרשת הייתה מערכת ראשונית בשימוש של מספר מאוד מצומצם של אקדמאים. "היום מומחים שרואים את מערכות זיהו הקול, מערכות הנהיגה העצמית של גוגל - כבר לא חושבים שאני קיצוני בהערכות שלי".