בעלי החתולים תמיד ידעו את זה, אבל עכשיו יש גם הוכחה מדעית: החתולים שולטים בבעליהם.
המגרגרים השעירים כבר למדו שצליל הבקשה הרשמי, ה-"מיאו", עשוי להוביל אותם הרחק מהחום ומצלחת המזון, ועושה לפעמים את הפעולה ההפוכה מהכוונה המקורית. לכן הם משמיעים את הגרגור כבקשה לתשומת לב.
לפי המחקר, הצליל שאנו מכנים גרגור מפורש כסימן להנאה, אך אצל חלק מהחתולים הגרגור מלא העונג, הוא למעשה בקשה לאוכל. המחקר החדש שנערך באוניברסיטה סאסקס הבריטית קובע שבעלי חתולים רבים לא יכולים לשאת את הצליל, בטח שלא להתעלם ממנו - והחיות מצידן עלו על התכסיס.
גרגור אין - "מיאו" אאוט
"הגרגור מתקבל טוב יותר על ידי בני האדם מה'מיאו' שעשוי להוציא את החתול מחדר המיטות", אומרת קרן מקומב מאוניברסיטת סאסקס. "הם עלו עלינו ועל החולשות הרגישות שלנו".
מחקרים קודמים מצאו דמיון מפתיע בין יללת החתול ויללת תינוקות. על פי המחקר, החתולים מנצלים את יצר החמלה האנושי לטובתם, כשהם מוסיפים צליל של יללה לתוך הגרגור הם הופכים את הצליל "פחות הרמוני ובלתי ניתן להתעלמות", אומרת המומחית.
מקומב הבריטית החלה להתעניין בנושא היללות, הגרגור ומה שביניהם, לאחר שהבינה שבמשך שנים השעון המעורר שלה הוא החתול הפרטי שלה - או שמא היא האדם שלו. היא שוחחה עם חברים בעלי שיעבוד דומה וכולם זיהו את אותה ההתנהגות.
מחקר ידידותי לחתולים
עריכת המחקר לא הייתה קלה. החתולים נוהגים להשמיע את הצליל מול בני הבית, אבל לא מול זרים. לכן החוקרת ושותפיה החלו לבקש מחברים להקליט את החתולים כשהם מחפשים מזון. אחרי שבועות של מחקר, הם קיבצו עשרות שעות של גרגורים שונים ומשונים מחתולים שונים.
50 אנשים נאספו כדי להקשיב להקלטות של החתולים המגרגרים, ויללות אחרות של חתולים. השומעים דירגו בשאלונים, איזה מהיבבות מושכת יותר תשומת לב ופחות נעימה לאוזן מאלו שהחתול משמיע באירועים אחרים. הגרגור משך חד משמעית את תשומת הלב המרבית.
מקומב אמרה שלא כל החתולים משתמשים בצליל במידה שווה, יש כאלו שמייללים יותר ויש כאלו שבקושי מגרגרים. ההבדלים טמונים ביחס של האנשים לחתולים. חתולים שמשעבדים בן אדם אחד ישתמשו בגרגור הרבה יותר מחתולים שנאלצים לחיות עם משפחות גדולות יותר.