זה הזמן להגיד מזל טוב: מייסד פייסבוק מארק צוקרברג חוגג היום יום הולדת 28. לכבוד המאורע החגיגי, הוציאה רשת CNN מהארכיון את הריאיון הראשון עם המיליארדר הצעיר, עוד לפני שכבש את העולם בסערה עם הרשת החברתית הפופולארית בעולם. 

צוקרברג, הפונה בימים אלו בלי שום חשש למשקיעים ברחבי העולם ולמנהיגים, לא תמיד היה צעיר מלא ביטחון. בריאיון הראשון שהעניק המתכנת בגיל 22 ניתן לראות כי יותר מהכל - הוא עצבני וביישן. את הריאיון הוא העניק בשנת 2006, שנתיים אחרי שפייסבוק יצאה לעולם ממעונות הסטודנטים של הרווארד.

איש צוות הצילום של רשת CNN בקליפורניה פתח את הריאיון בלי להבין שהעומד מולו צפוי להיות אחד האנשים המפורסמים בעולם: "מארק, אתה יכול להגיד את שמך ולבטא אותו כדי שאיש לא יטעה בהגייה ?". המנכ"ל והמייסד של פייסבוק אמר בחשש ובחיוך: "צוקרברג, כן, מארק צוקרברג".

מחוץ לעמק הסיליקון היה צוקרברג דמות שולית, ולכן הוצגו לו מספר שאלות בסיסיות, כמו למשל "איך התחילה החברה הזו שלך?". צוקרברג ענה על השאלה, שהפכה לסרט: "אני נבוך לגמרי, אפשר לחשוב ששאלו אותי את השאלה הזו מיליון פעמים". צוקרברג בחר להתרכז בעתיד - התכניות שלו לפייסבוק

איש של חזון - לא של הון

"אנחנו רואים את האתר כמנהל מידע, הוא מסייע לך להבין מה מתרחש סביבך", הסביר צוקרברג. "ברגע שאתה יודע טוב יותר מה קורה עם האנשים שסביבך ומה הולך, אתה נמצא במקום שממנו קל יותר לפגוש אנשים, לתקשר עם כל אותם אנשים".

צוקרברג. "נועדנו לפתור בעיות חשובות"|צילום: AP

כמו ביל גייטס וסטיב ג'ובס, צוקרברג רכש לעצמו מעמד מיוחד, לא רק כמנכ"ל, איש עסקים וסלבריטאי בקנה מידה עולמי, אלא כאיש של חזון. דיויד קירפטריק, ההסטוריון של פייסבוק, שכתב את אחד הספרים המוכרים על צוקרברג והרשת החברתית שלו, טען כי מדובר באדם רגוע בהרבה בחייו הפרטיים לעומת חייו הציבוריים. "אני לא חושב, אפילו לא היום שהוא רוצה להיות דמות ציבורית ברמה אליה הוא הגיע. אם זה היה תלוי בו, הוא לא היה עולה לעולם על הבמה, הוא היה יושב על המחשב ומתכנת, זה מה שהוא אוהב לעשות", הדגיש קירפטריק.

גם הצצה למשרדי פייסבוק לפני שש שנים היא מעט משעשעת. תמונות ישנות בעיתונים, ותזכורת לעידן שלפני האייפון והאייפד. אבל דבר אחד נשאר אותו הדבר - האופי של צוקרברג. תמיד עם טי שירט וסנדלים, מציג את החזון שלו לחברה - להשתמש בטכנולוגיה כדי לקשר בין אנשים לאנשים.

"אני לא בונה חברה כדי לבנות חברה, או בגלל שאני חושב שזו דרך טובה להרוויח הרבה כסף", טען צוקרברג. "אני חושב שעל פי הפילוסופיה של החברה, נועדנו לפתור בעיות חשובות, אז אנחנו יכולים ליצור עסק טוב, אבל הבסיס הוא פתרון בעיות חשובות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק