700 איש מתים מדי יום בעקבות גל החום הקטלני שפקד את רוסיה וגרם לשריפות ענק בכל רחבי המדינה. בפקיסטן נהרגו יותר מ-1,600 בני אדם בשיטפונות הקשים שנמשכים כבר כמה ימים. האם יש קשר בין התופעות הקיצוניות? מומחים טוענים שיש, ועוד איך.
מדענים שחקרו את מזג האוויר המשוגע ברחבי העולם הגיעו למסקנה שזרמי אוויר הם הגורם מאחורי השינויים הקיצוניים באקלים. לדברי החוקרים, במצב נורמלי זרמי האוויר נושבים ממערב למזרח כדור הארץ ויוצרים את החילוף במזג האוויר על פני הכדור. המצב שנוצר לאחרונה גרם להפסקה של זרמי האוויר, שעצרו את מזג האוויר וגרמו להתעצמות של התופעות המרכיבות אותו.
כך נוצר מצב מאמצע חודש יולי, שגרם למזג האוויר להיות קיצוני יותר במקומות שבהם נעצר כביכול. המדענים טוענים שחוסר התזוזה של זרמי האוויר בפיתול גרם לאוויר החם "להישאב" צפונה, בעוד האוויר הקר מנותב לכיוון דרום.
החוקרים טוענים שאותם זרמי אוויר גרמו לגל החום הכבד ביפן שהביא למותם של 60 בני אדם. באותו אופן השילוב עם עונת המונסונים בפקיסטן הביאה לתוצאות הקטלניות שם, ולהימשכות מזג האוויר החם ברוסיה, שנובע ככל הנראה מאוויר חם ש"נשאב" מאפריקה הדרומית. אותו גל חום כבר הוגדר כקשה ביותר באלף השנים האחרונות.