המאבק בהסתה הפלסטינית גולש לרשת ולמאמץ המדיני: במשרד החוץ יוקם בקרוב מטה ללוחמה בהסתה ברשת, בהנחיית סגנית השר ציפי חוטובלי. המטה אמור לפעול להסרת סרטוני הסתה ברשת, ואחד הצעדים שגיבשו במשרד הוא פיתוח קוד (אפליקציה) שיזהה מילות מפתח כגון "סכין" ו"יהודים" בערבית - וגם בשפות אחרות - כדי לסייע באיתור הסרטונים המסיתים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במשרד החוץ הסבירו כי גל הטרור האחרון אופיין במתקפות של מחבלים צעירים מגילאי 11-21, שעל פי נתוני מערכת הביטחון הושפעו באופן ישיר מההסתה ברשתות החברתיות, ואף היו פעילים ברשתות לפני שיצאו לפגע. "ההסתה ברשתות החברתיות היא זמינה, מהירה וברוב המקרים אין פיקוח על החומרים שרצים ברשת", נכתב בנימוקים להחלטה.
מכיוון שלמשרד החוץ יש יכולת יעילה יותר מזו של האזרח הפרטי להיאבק בהסתה ברשת, הוחלט על הקמת "מטה ללוחמה בהסתה ברשת" במשרד החוץ שייתן מענה לתופעה המטרידה.
על פי ההודעה, המשרד יפעל לאתר סרטונים בעלי תוכן מסית ויגיש פנייה רשמית לרשתות החברתיות במטרה להוריד את הסרטים הללו מהרשת. לאחרונה פעלו במשרד החוץ על מנת לחזק את הקשרים עם המטות של החברות, ובשבוע שעבר נפגשה חוטובלי עם בכירים בגופים אלו - בהם מנכ"לית יוטיוב ומנהלת בכירה בגוגל.
"מלחמה יום יומית בהסתה ברשת"
לצד הפעילות נגד הסרטונים ואיתור מילות המפתח המסיתות, המטה אמור גם להתערב בשיח שמתנהל ברשתות החברתיות ולהפיץ חומרי הסברה דרכם. בצוות המטה, שיפעל תחת אגף ההסברה, יהיו חברים 8-10 אנשים, חלקם סטודנטים בעלי רקע בערבית ובעלי רקע במחשבים ובתכנות, תוך עדיפות ליוצאי 8200.
"זהו צעד גדול למלחמה בהסתה", אמרה חוטובלי, "הפיגועים היום יומיים בישראל הם תוצאה של נערים וילדים שמוסתים ברשתות החברתיות, זו מלחמה יום יומית בהסתה שלא יכולה להתבצע מבלי מענה יסודי של גוף שירכז את העבודה מול הרשתות החברתיות".
סגנית השר הוסיפה כי "משרד החוץ עוסק בסוגיה הזאת כל העת והגיע הזמן שהוא ייתן מענה יסודי לבעיה בזכות הקשרים הטובים של המשרד עם המטות של הרשתות החברתיות אני בטוחה שהקמת המטה תוכל להוריד את רף ההסתה ברשת ומקווה שכתוצאה מכך גם את רף האלימות".