כל מי שנמצא הרבה במטבח מכיר את הבעיה - מוצאים מתכון טוב, שומרים או מצלמים ואז הוא נשכח או הולך לאיבוד בין כל המסמכים והתמונות. תהילה סיטון, אישה חרדית מטלז סטון, רוצה לפתור לכם את הבעיה עם סטארטאפ החדש שלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

סיטון, אם לשלושה ילדים, קיבלה את הרעיון מהניסיון האישי שלה במטבח. "לאפליקציה הגענו למעשה מתוך בלאגן מאוד גדול", היא מספרת. "אני אוהבת לבשל ואני אוהבת לאפות. יש לי הרבה מאוד ספרי בישול, הרבה מאוד מגזינים, חוברות ומתכונים או אפילו אריזת מזון שהיה עליה מתכון שאהבתי ושמרתי. אנחנו נמצאים הרבה מאוד באינטרנט ולמעשה אנחנו אוספים הרבה מאוד מידע שהולך לאיבוד מאוד מאוד מהר".

כל מתכון הופך לטקסט שניתן לערוך (צילום: חדשות)
כל מתכון הופך לטקסט שניתן לערוך|צילום: חדשות

סיטון פגשה את שותפתה אלונה ליכטנשטיין ויחד הן החליטו להקים את האפליקציה שלהן, Food Sager. "אני רוצה לדעת שהמתכון שאני לוקחת הוא של מישהו שאני סומכת עליו, מתכון שעשיתי בעבר ואני יודעת שהוא טוב ושאני עושה אותו שוב", היא מסבירה. "האפליקציה שלנו היא למעשה העוזר האישי שלנו במטבח".

"אפשר לשמור כל מתכון"|צילום: חדשות

הרעיון של האפליקציה הוא מאוד פשוט: היא מרכזת את כל המתכונים במקום אחד ובצורה מסודרת. "זה יכול להיות צילומי מסך מהאינסטגרם וזה יכול להיות מתכון שראיתי בספר בישול או אפילו מתכון בכתב יד", היא אומרת. "כל המתכונים האלה הופכים לטקסט אוטומטית שאני יכולה לערוך ולשנות".

את המתכונים ניתן לשמור לפי קטגוריות ועם תמונה של המאכל ומכיוון שהטקסט הופך למסמך עריך ניתן לאתר את המתכון באמצעות חיפוש של מילים מהמתכון. "אפשר לשמור הכול", היא מסבירה. "כל הניירות שאוספים הופכים לספר מתכונים אחד".

ליצירת קשר עם הכתב: matanh@ch2news.co.il