הודעת הונאה שמסתווה למבצע במקדונלד'ס (צילום: מתוך דף הפייסבוק של מקדונלדס ישראל, חדשות)
הודעת הונאה שמסתווה למבצע במקדונלד'ס|צילום: מתוך דף הפייסבוק של מקדונלדס ישראל, חדשות

הודעות ההונאה בוואטסאפ נמשכות עם רשת נוספת שנופלת קורבן ל"פישינג" באינטרנט. אחרי ששלשום (שישי) בבוקר הופצה בוואטסאפ הודעה שבה הוצע לגולשים קופונים "חינם" בשווי 900 שקלים ברשת שופרסל, כעת מגיע תורה של רשת המזון המהיר מקדונלד'ס.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"שימו לב! לא רק שופרסל: בשעות האחרונות רצה הונאה נוספת ברשת ובקבוצות וואטסאפ, ועל פיה מקדונלד'ס מחלקת הטבות ומציעה לענות על סקר קטן ולזכות בשוברים", נכתב בפוסט בדף הרשמי של מקדונלד'ס ישראל. "מדובר בתרמית מוחלטת! אנחנו מזהירים את הציבור מלהיכנס לקישורים המפוקפקים האלה, הם עלולים לכלול וירוסים. מצרפים דוגמאות להונאות שמתחזות לעמוד הבית שלנו".

צילום של ההודעה (צילום: מתוך דף הפייסבוק של מקדונלדס ישראל, חדשות)
צילום של ההודעה|צילום: מתוך דף הפייסבוק של מקדונלדס ישראל, חדשות

ברשת שיתפו צילומי מסך של הודעת ההונאה. "נבחרתם לקחת חלק בסקר הקטן שלנו ולקבל 2 מקדונלדס מק'מנאוס", נכתב בהודעה, ואז הגולש מתבקש להשיב על כמה שאלות אודות החברה ולהפיץ אותה הלאה בקרב החברים.

"בהנחה והמשכתם היא תפנה אתכם להתקנה של אפליקציות להכרויות או להתקנת אנטיוירוס", מסביר גיא מזרחי, סמנכ"ל סייבר בקבוצת רייזון. "מיותר לציין - אל תתקינו אותן! התקנתם? תסירו אותן".

900 שקלים משופרסל? זו הונאה

אתמול הופצה הודעה אחרת שבה נכתב כי "שופרסל חוגגת יום הולדת 60 ומספקת קופונים חינם בשווי 900 שקלים. רק קיבלתי את שלי", עם הפנייה לקישור - אלא שמדובר בהונאה פרסומית ולא במבצע אמיתי. וזה לא הכל: הודעה נוספת שהועברה בווטסאפ מבשרת כי זהו למעשה "תרגיל של חמאס" שמטרתו להשתיל תוכנת ריגול בטלפונים שלכם - מידע שאף הוא אינו נכון.

ההודעה שהיא למעשה הונאה (צילום: חדשות)
ההודעה שהיא למעשה הונאה|צילום: חדשות

"נוכחנו לגלות כי בשעות האחרונות מתבצעת הונאה ברחבי הרשת על פיה חברת שופרסל חוגגת 60 שנה ומעניקה קופונים ע"ס 900 ש"ח", נכתב בפוסט מטעם חברת "שופרסל" בעמוד הפייסבוק שלה, שבה הובהר כי מדובר בהונאה: "זו תרמית שאינה קשורה לשופרסל בשום צורה שהיא. אנו מבקשים להזהיר את הציבור לא להשתמש ולהיכנס לקישור בנושא, שכן הוא עשוי לכלול וירוסים או כל דבר פוגעני אחר. פנינו למשטרה בנושא והעניין בטיפול".

הודעה דומה פורסמה גם בעמוד הפייסבוק של מערך הסייבר הלאומי, שם הבהירו כי הודעת הווטסאפ שפורסמה ולפיה מדובר ב"תרגיל של חמאס", איננה נכונה אף היא - וכי מדובר בקישור שעלול להדביק את המכשיר בווירוס: "מדובר בהונאה פרסומית: ההודעה מובילה לדף מתחזה, שמטרתו לפתות את ה"לקוח" להפיץ את ההודעה לחבריו דרך WhatsApp, תוך "הבטחה" לקבלת קופון. אנשים אליהם מופצת ההודעה ואשר ילחצו על הלינק, יתקינו ללא ידיעתם נוזקה על מכשירם, אשר מכאן והלאה תציג להם פרסומות שונות בתצורה של ״חלונות קופצים״.

ההודעה המזויפת הנוספת. אין קשר לחמאס (צילום: חדשות)
ההודעה המזויפת הנוספת. אין קשר לחמאס|צילום: חדשות

"מדובר בתרמית קלאסית עם לא מעט נורות אזהרה", ציין רן בר זיק, חוקר אבטחת מידע, בבלוג "אינטרנט ישראל". בר זיק מבהיר כי "אף אחד לא מחלק כסף או משהו בתמורה להפצה. אל תתקינו שום דבר על הטלפון או המחשב שלכם בלי שאתם בטוחים במאה אחוז שאתם סומכים במאה אחוז על מי שמספק את התוכנה ובגדול כדאי מאוד להמנע מתוכנות חינמיות שהן לא ברשיון קוד פתוח".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/