מסתבך שוב? צוקרברג (צילום: החדשות)
התנאים הקשים נחשפים|צילום: החדשות

שומרי הסף של פייסבוק יוצאים נגד צוקרברג: בשבוע שעבר חשפו בפייסבוק את הכללים שלהם מה מותר ומה אסור לכתוב -בין היתר תכנים המעודדים אלימות, פשיעה, פגיעה בדת גזע ומין וגם אפשרות חדשה לערער על פוסטים שהוסרו. כתבה חדשה של ה-BBC המציגה מי אחראי: בחדר קטן בברלין עובדים כ-700 עובדים של פייסבוק וכל תפקידם הוא לבדוק תכנים בפייסבוק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מדובר על אלפי תמונות וסרטונים שעולים לרשת החברתית ודורשים סינון: ברגע שעולים תכנים לא ראויים – אנחנו כגולשים יכולים לדווח עליהם לפייסבוק ואז יוסרו. חלק מהפוסטים נבדקים על ידי אלגוריתם אבל חלק גם על ידי אותם עובדים.

הכתבה שפורסמה ב-BBC מציגה תמונת מצב מאוד לא פשוטה: אחת העובדות, שלא הסכימה להיחשף בכתבה אך מסרה את עדותה, חשפה בפני מערכת החדשות הבריטית את החוויות הקשות שהיא נאלצת להתמודד איתם מדי יום: תמונות מזעזעות, טרור, עריפת ראשים, התעללות בבעלי חיים ואפילו סרטונים פורנוגרפיים של ילדים - והם בוחרים מה יישאר ברשת החברתית ומה יוסר. 

בפייסבוק מסיקים מסקנות (צילום: רויטרס, חדשות)
"תמונות מזעזעות וטרור"|צילום: רויטרס, חדשות

אותה עובדת סיפרה שהאירועים האלה היו טראומטיים עבורה. גרמו לה לסיוטים מתמשכים. לטענתה פייסבוק לא עשתה מספיק כדי לדאוג לאותם עובדים. "בכל יום אתה נתקל בדברים שגורמים לך להלם, דברים טראומטיים - עריפות ראשים, פורנוגרפיית ילדים, התעללות בבעלי חיים", אמרה העובדת לשעבר.

העובדת שהתראיינה באנונימיות הוסיפה: "היו לי סיוטים כמה פעמים, אני זוכרת אחד מהם - אנשים קופצים מבניין, לא יודעת למה הם קפצו. אני זוכרת אנשים שבמקום לעזור לאלו שקפצו הם פשוט צילמו סרטונים ותמונות". בביקורת על התנהלות פייסבוק אמרה: "החברה לא תמכה בנו בכלל. אני חושבת שהתלוננו כמעט בכל יום כי היו לנו בעיות, לא אהבנו את התכנים שצפינו בהם".

 

 

בפייסבוק טענו שזה חלק קטן מאוד ממה שאותם בודקים רואים, ומציינים כי חלקה של הטכנולוגיה והאלגוריתם בהסרת התכנים האלה הולך וגובר.