אתרים היסטוריים ברחבי העולם נמצאים בסכנה: אסונות טבע, מלחמות ואפילו סתם תיירים עלולים להוביל להרס מקומות העומדים על תילם אלפי שנים, ומהווים נכסי תרבות מרהיבים. בדיוק מכך חשש בן קקירה, ממפתחי טכנולוגיית סריקת לייזר תלת-מימדית, כשצפה בתמונות ההרס של פסל בודהיסטי בן 1,500 שנים באפגניסטן בשנת 2001 - והחליט לעשות מעשה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
קקירה ייסד את ארגון CyArk, שנועד ליצור ארכיון מפורט של אתרים היסטוריים בסכנת היעלמות באמצעות סריקות תלת-מימד רחבות היקף. כעת, בחטיבת האמנות והתרבות של גוגל החליטו לשתף עם הארגון פעולה כדי להפוך את הארכיון של קקירה למאגר פתוח לכל בשם Open Heritage.
![נגיש לכל גולש בעולם (צילום: google arts)](https://img.mako.co.il/2018/04/16/978037_C.jpg)
באמצעות השירות החינמי החדש, יכולים הגולשים לפסוע - מהמחשב או המכשיר הנייד - לתוך יותר מ-25 אתרים ב-18 מדינות ולתייר בתוכם באופן וירטואלי. בין האתרים ניתן למצוא את ארמון אל-עזם בדמשק ואת צ'יצן איצה, עיר בני המאיה במקסיקו. לסיורים נלווים גם הסברי אודיו המספקים מידע נוסף על האתרים השונים.
![סריקות תלת-המימד (צילום: google arts)](https://img.mako.co.il/2018/04/16/978051_C.jpg)
בכך מצטרפים האתרים ליותר מ-1,500 מוזיאונים ביותר מ-70 מדינות שכבר נגישים לציבור הרחב באמצעות Goggle Arts & Culture. פעילות זו החלה בגוגל לפני כשבע שנים, ומנגישה שלל יצירות אמנות ממגוון סוגים ותקופות לגולשים בכל רחבי העולם, לגמרי בחינם.