למרות המחירים ולא מעט תלונות על המצב, שוק הנדל"ן בישראל רותח. לא פחות מ-105,000 דירות חדשות ויד שנייה נמכרו בישראל במהלך שנת 2020, על פי האוצר, למרות שנת הקורונה. לשם השוואה, ב-2019 עמד מספר הדירות שנמכרו בישראל על 110,000.

כל מי שקנה או מכר דירה יודע שההוצאות הנלוות אדירות, וזה לא נגמר ברגע החתימה. שוק הובלת הדירות שמגלגל עשרות מיליוני שקלים בכל שנה, הוא אחת ההוצאות הלא מבוטלות שיש לקחת בחשבון בעת מעבר, ולא פעם מפתיעה בהיקף שלה את קונה או מוכר הדירה. הערכות הן שבישראל יש בכל שנה ממוצע של כ-350,000 העברות דירה. איך מתמחרים הובלה? מה חשוב לדעת? ריכזנו עבורכם את כל מה שחשוב לדעת.

מחיר הובלת דירה בישראל

כמו בכל עסקה ומהלך התחום הכלכלי הדבר החשוב ביותר זה לעשות השוואת מחירים. יש לבצע השוואה בין לפחות שלושה או ארבעה מובילים.

כיום ניתן לעשות את זה באופן מאוד פשוט דרך מספר אתרים ברשת, אך חשוב לוודא שלא מדובר באתר של חברת הובלות אלא באתר ייעודי להשוואת מחירים שלרוב כולל גם המלצות, למשל "sak5" או "מידרג", שם משלבים בין המלצות למחיר על בסיס חשבונית מוכחת.

בהתחשב בעובדה שכל הובלה תעלה לכם אלפי שקלים, תלוי מרחק ומספר פריטים להעברה, החיסכון יכול לנוע בין כמה מאות שקלים ליותר.

 

כך למשל, המחיר הממוצע להובלת דירת 4 חדרים בחודש יולי מתל אביב לפתח תקווה תעלה כ-3,000 שקלים לא כולל טיפ ושרותי אריזה. העברת דירה דומה בתוך תל אביב תעלה כ-2,300 שקלים לא כולל טיפ. המחירים משתנים אם יש מנוף, אם ההובלה בתחילת או סוף החודש ואם יש צורך בשרותי אריזה.

העברת דירת 3 חדרים בתוך באר שבע כולל שרותי פרוק והרכבה תעלה בממוצע 2,000 שקלים. המחיר יכול להשתנות על פי מספר הרהיטים, כובד התכולה, מנוף וכמות הפריטים שדורשים פרוק והרכבה.

בממוצע העברה של דירת 3 חדרים תעלה לכם כ-2,500 שקלים, דירת 4 חדרים תעלה כ-3,500 שקלים ודירת 5 חדרים תעלה לכם כ-4,500 שקלים. העברת תכולה של בית פרטי יכולה להגיע גם ל-6,000 שקלים. המחיר יעלה ב-15 אחוזים בערך אם אין מעלית בבניין. גם מנוף מוסיף כמה מאות שקלים לחשבון. קחו בחשבון שמנוף זה אינטרס של המוביל עצמו ולא שלכם. מבחינת הלקוח מנוף יכול לחסוך מעט זמן בזמן ההובלה וזה לשיקולכם.

פרמטר נוסף שכמובן משפיע על המחיר, מלבד גודל הדירה, הוא המרחק. מדובר בתוספת שיכולה להגיע גם לאלף שקלים. מתל אביב לרחובות או מבאר שבע למושבים שבאזור אופקים וניבות. מל אביב להרצליה תוספת המרחק מגיעה לאזור ה-600 שקלים. פה חשוב לציין כי ישנן חברות שמפרסמות מחיר מסודר וקבוע לכל קילומטר. מבדיקה שלנו עולה שהמחיר עומד על 7 שקלים לכל ק"מ מחוץ לעיר.

איך בוחרים מוביל?

בחירת מוביל מוכר ואמין קריטית עבורכם, משום שבחירה לא נכונה תעלה לכם במחיר מופקע, שלא לדבר על הנזק שיכול להיגרם לציוד. אז מה חשוב לדעת כשאתם באים לבחור מוביל?

חשוב לסגור עם המוביל כמה שיותר מוקדם, לפחות שבועיים וגם שלוש מראש. המובילים המקצועיים ובעלי ההמלצות הרבות יהיו סגורים גם חודש מראש. כאמור, חשוב מאוד לעשות סקר שוק אותו ניתן לקיים דרך אתרי השוואת מחירים עצמאיים שכוללים המלצות.

 

מובילים (צילום: Halfpoint, Shutterstock)
זוג במעבר דירה|צילום: Halfpoint, Shutterstock

האופן בו המוביל מתנהל מולכם בסקר שוק שתעשו יעיד רבות על המקצועיות שלו. בעבר מובילים מקצועיים היו באים לדירה אותה הם צריכים להוביל כדי לסגור מחיר מדויק. כיום אין צורך בזה. מוביל מקצועי יבקש מכם לשלוח לו את רשימת הציוד, כולל מה צריך לפרק ולהרכיב מחדש. ובנוסף לזה המוביל המקצועי גם יבקש מכם לצלם תמונות של הציוד ולאחר מכן גם לצלם לו סרטון.

 חשוב מאוד שהסרטון לא יהיה מהיר מדי ויתמקד בכל רהיט או פרט ציוד כאשר אתם מסבירים מה רואים ברקע. אם המוביל אותו אתם בודקים בסקר שוק לא מבקש מכם את כל זה, אל תסגרו גם כאשר המחיר יהיה נמוך יותר משמעותית. ביום ההובלה זה יעלה לכם ביוקר.

חשוב מאוד לדאוג שהצעת המחיר תהיה כתובה ומפורטת. בהצעת המחיר יהיו כתובים כלל הרהיטים, מקטן ועד גדול. ליד כל פריט יהיה כתוב אם נדרש פרוק והרכבה. גם מספר הקרטונים יהיה מפורט שם. בנוסף יש לכתוב את קומת הבניין, מספר הפועלים שאמורים להגיע ביום ההובלה, סוג המשאית איתה מעבירים רהיטים וכל פרט שנראה לכם קריטי לקראת ההובלה.

עליכם לדרוש מהמוביל פוליסת ביטוח. בעבודות מהסוג הזה יש לא מעט נפילות ופציעות. פוליסת הביטוח תכסה אתכם ואת המוביל מפני תביעות כולל הדדיות. לא קיים מוביל מקצועי שאין לו פוליסת ביטוח, ואם זה שאתם רוצים לסגור אתו לא מציג כזאת- עדיף לכם לחפש אחר אחד כדי שלא תמצאו עצמכם ממנים ימי אשפוז יקרים, או מנהלים תביעה ארוכת שנים.

 

ארזו בעצמכם את הציוד. אם לא סגרתם על אריזה עם המוביל וכשהוא יגיע לבית יהיה צורך באריזה, העיכוב הזה יתומחר ויעלה לכם עוד כסף. כמו כן, גם אם מצאתם מוביל אמין ומסודר, את הדברים יקרי הערך כמו תכשיטים, מחשב ושלל דברים מהסוג הזה קחו לבד ברכב הפרטי.

תדאגו לקבוע שעת הובלה מוקדמת. מוביל מקצועי יסגור איתם בשבע בבוקר. זה ימנע הסתבכות בפקקים מצד אחד, ויאפשר לכם לסדר א הבית החדש בשעות סבירות. תמיד יכולים להיות איחורים, ושעה זו תאפשר לכם להתמודד עם זה. בנוסף, אם המוביל ביטל ברגע האחרון - יהיה לכם מספיק זמן להתמודד עם הסיטואציה.

בכל מה שקשור לכסף, אין לכם מה להתבייש. עוד לפני ההובלה תסגרו עם המוביל האחראי על גובה הטיפ אותו תתנו רק בסיום, ובתנאי שאין נזקים. תבהירו למוביל שכל רמה של נזק, איחור ויחס לציוד יורידו מגובה הטיפ ובכלל. באזור הדרום וצפון הארץ נתון לתת כמאה עד 150 שקלים טיפ לכל פועל. במרכז הארץ נהוג לתת 150 עד 200 שקלים טיפ לכל פועל. תזכרו את זה בסך העלויות הכולל כאשר אתם מחשבים לעצמכם את ההובלה ובכלל את ההוצאות סביב הדירה.