עם חזרתו של טראמפ אל החדר הסגלגל הגיעו איתו גם כמה חפצים סנטימנטליים, והוצבו על שולחן שנמצא ממש מאחורי שולחן ה"רזולוט", כך שהיה אפשר להבחין בהם כבר אתמול בערב (ב'), כשחתם על סדרה של צווים נשיאותיים, שעות ספורות לאחר השבעתו לתפקיד. אז מה יש לו שם? לפי nypost - תמונות ממוסגרות של בני משפחתו של טראמפ מקשטות צד אחד של השולחן, ומנגד ניתן לראות אוסף של תגים ומטבעות, כמו אלה שהיו לו במהלך כהונתו הקודמת כנשיא ה-45 של ארצות הברית.

אז מי בתמונות? פורטרט של אמו, מרי אן, שנפטרה בגיל 88 ב-2000, ושל אביו, פרד טראמפ, שנפטר ב-1999 בגיל 93 וסייע להקמת אימפריית הנדל"ן שלו בעולם; גם אחותו, מרי אן טראמפ בארי, שופטת פדרלית לשעבר שנפטרה ב-2023 בגיל 86, שם; ויש גם תמונה של טראמפ עם ילד - ככל הנראה בנו ברון; ועם בתו טיפני. חפצים דומים, מספרים, היו מוצגים במהלך כהונתו הראשונה בבית הלבן, וכללו סמלים צבאיים ולוגו של משטרת ניו יורק.

החדר הסגלגל בבית הלבן (צילום: By Joseph Sohm, shutterstock)
מה עוד ישתנה|צילום: By Joseph Sohm, shutterstock

עוד חזר לחדר כפתור הדיאט קולה המפורסם שלו, שבו הוא משתמש כדי להזמין את המשקה החביב עליו. וגם: פורטרטים של ג'ורג' וושינגטון, בנג'מין פרנקלין, תומס ג'פרסון ואלכסנדר המילטון, שהיה שר האוצר הראשון של המדינה ומייסד ה-Post. אל הבית הלבן חזר פסל של וינסטון צ'רצ'יל. פסל של מרטין לותר קינג ג'וניור, שהיה שם במהלך כהונת ביידן, נשאר במקומו, ואליו הצטרף כעת פורטרט של הנשיא השביעי, אנדרו ג'קסון. הפסל של האמן פרדריק רימינגטון "הברונקו באסטר" חזר לחדר, ואיתו הופיעה דמות נשר חדשה.

טראמפ, מספרים במגזין, התייחס לעיצוב החדש בעודו חותם על צווים נשיאותיים ומשוחח עם עיתונאים ביום שני בערב: "קודם כל, אני רק הגעתי לכאן אז האנשים שלי נכנסו. יש לנו מעצבים מדהימים", אמר בעודו מצביע על פורטרט של אנדרו ג'קסון, שנחשב שנוי במחלוקת בגלל יחסו האכזרי לשבטים האינדיאניים וסגנונו האגרסיבי הכללי, "זה טוב, אני יכול לחיות איתו. אני יכול לחיות עם ג'ורג' וושינגטון, אני יכול לחיות עם תומס ג'פרסון, אני יכול לחיות עם רובם. הם הלכו בדרך בטוחה, אין להם אף אחד רע שם".

בכהונתו הקודמת, אגב, הציג טראמפ שלושה דגלים אמריקאים ושלושה דגלים נשיאותיים, לעומת קודמיו שהסתפקו בשני דגלים גדולים, דגל ארצות הברית ודגל הנשיא הכחול עם החותם הנשיאותי. גם החלטתו להוסיף דגלים צבאיים, דגלים לבנים של הצבא ודגל אדום של חיל הנחתים, משקפת את העדפותיו להצגת סמלים של כוח צבאי ופטריוטיות.

השבעת טראמפ 2025 (צילום: AFP)
חזר עם תוכניות, תמונות ומטבעות|צילום: AFP

עוד עובדות משעשעות תמצאו פה:

גינת הוורדים של מלניה

במגזין elledecor לעומת זאת ניסו לענות על השאלות שמטרידות חובבי עיצוב כמו - האם הווילונות הזהובים יחזרו? האם מלניה תוכל לשחזר את השינויים השנויות במחלוקת שלה בגינת הוורדים? ואילו שיפוצים יבוצעו?


בעצם, טוענים שם, לנשיאים אין יותר מדי שליטה על עיצוב הפנים של הבית הלבן. הקונגרס הוא שאחראי למימון הטיפול, התחזוקה והשיפוץ של הבית הלבן, והמסגרת הבסיסית כוללת מענק עיצוב של 100 אלף דולר (אם כי בדרך כלל מאשרים כספים נוספים לשיפוצים מבניים, תחזוקה ורכישת רהיטים חדשים). היו נשיאים, כמו רייגן ואובמה, שסירבו למענק העיצוב ובחרו להשתמש בכספם הפרטי כדי להוסיף את הטאצ'ים האישיים שלהם. במהלך ממשלת טראמפ, התבצעו כמה שיפוצים משמעותיים, כולל שיפוץ גינת הוורדים של מלניה ומסלול באולינג, שמומנו מתרומות פרטיות ומהעמותה ההיסטורית של הבית הלבן.

אילו חלקים בבית הלבן יכולים להיות מעוצבים מחדש?

הבית הלבן כולל מרחבים נפרדים - חדרי המדינה והאזורים הפרטיים. חדרי המדינה הם המרחבים הפורמליים שנמצאים בעיקר בקומה הראשונה ומארחים את כל האירועים הדיפלומטיים, בהם החדר הכחול, החדר האדום, החדר הירוק וחדר האוכל הממלכתי. כל שינוי בהם דורש לא מעט אישורים, מוועדת השימור של הבית הלבן ועד אישור של היסטוריונים וחוקרים.

באזורים הפרטיים, הנמצאים בקומות השנייה והשלישית, ישנו חופש עיצובי רב יותר. כאן, משפחות הנשיאים יכולות לעצב (ברוב המקרים) כרצונן, כמובן במסגרת המגבלות של מבנה היסטורימשפחת אובמה, למשל, התחדשה באמנות עכשווית ובריהוט מודרני; משפחת בוש בחרה באסתטיקה מסורתית יותר; ואילו הקלינטונים הציגו צבעים ודפוסים תוססים יותרהקומה השלישית, שנוספה ב-1927, כוללת את חדר המוזיקה, חדר המשחקים וחללים פרטיים נוספים. באזור זה יש חופש עיצובי גדול יותר, כיוון שהוא רחוק מהחדרים הפורמליים. ועדיין, כל תוספת חדשה חייבת להיות מתועדת כראוי.

מי מעצב את הבית הלבן?

בניגוד לתפקידים ממשלתיים אחרים, המעצבים נבחרים בדרך כלל בשל המוניטין שלהם, עבודה קודמת עם משפחת הנשיא וקשרים אישיים, והם חייבים לעבוד במסגרת פרוטוקולי אבטחה נוקשים ולהתחשב בדרישות הרבות. כאשר טראמפ נכנס לבית הלבן ב-2017, נבחרה המעצבת תאם קנאליקאם, שנקטה גישה קלאסית. חוץ מגינת הוורדים המפורסמת, תקופת טראמפ כללה גם את שיפוץ החדר האדום, שבו הותקנו טפטים חדשים, הבאולינג המדובר וגם מגרשי טניס.


הביידנים רעננו את החדר הסגלגל ב-2021, ובחרו בעיצוב אלגנטי ויצירות אמנות אמריקאיות קלאסיות. את הווילונות הזהובים מתקופת טראמפ החליפו וילונות כחולים מלכותיים, וחזר הטפט המפוספס של קלינטון. הם גם בחרו להציג פסלים של מנהיגי זכויות האזרח ואמריקאים בולטים, לצד דיוקנאות נשיאותיים מסורתיים. בחדרים הפרטיים בחרה ג'יל ביידן בגישה צנועה, ביצעה שינויים עדינים והשתמשה בעיקר בפריטים מהאוסף הקבוע של הבית הלבן. אז מה דעתכם, הווילונות הזהובים יחזרו? אנחנו מהמרים שכן.