המשקיעים חוזרים לשוק הנדל"ן ובגדול. אחרי חמש שנים של נטישה הדרגתית, בחצי השנה האחרונה שיעור הדירות שנרכשו למטרות השקעה הוכפל ובחודש פברואר זינקו רכישות המשקיעים ב-60%. ההשקעות הרבות מעלות את הביקושים ומתדלקת את עליית מחירי הדירות. כעת, יתכן שצפוי גל נוסף של משקיעים בדירות בארץ, והפעם דווקא בגלל הרפורמה שמתכנן ממשל ביידן בארצות הברית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
רבים מהמשקיעים הישראלים שמים את כספם בשוק הנדל"ן האמריקני, והתוכנית של ביידן עלולה לעלות להם הרבה מאוד כסף. לפי רפורמת המס שמציע הממשל החדש, המס הפדראלי על רווחי הון כמעט ויוכפל, מ-20% ל-39.6%, לנישומים עם הכנסות מעל מיליון דולר. כך ההשקעה בנדל"ן אמריקני תהפוך לפחות כדאית.
"יכול להיות שלצד ההקלות בישראל והעלאת המיסים בארצות הברית נראה חזרה של המשקיעים לישראל", אומר עו"ד בנימין טובי, שותף בכיר במשרד עורכי דין שקל ושות'. "יתכן בהחלט כי משקיעים שהרפורמה תחול עליהם ימהרו לממש את הנכסים שלהם בארצות הברית לפני שהרפורמה תאושר ותיכנס לתוקף". טובי מוסיף כי העלאת המס בארה"ב עשויה לנתב את ההשקעות של הישראלים למדינות באירופה כמו יוון, פורטוגל וספרד.
ישראל תפסיד הכנסות ממיסים
על פי אמנת המס בין ישראל לבין ארה"ב, רווחי הון שמופקים על ידי תושבי ישראל ממכירת נדל"ן בארה"ב ממוסים ראשית בארה"ב בהתאם לשיעורי המס החלים בארה"ב. בישראל המשקיעים מחויבים במס בשיעור של 25%-28%, אבל מקבלים זיכוי על המס ששולם על ידיהם בארה"ב. כך יצא שעד היום משקיעי הנדל"ן שילמו בישראל מס על רווחיהם בארה"ב של 8% לכל היותר, וברוב המקרים הרבה פחות בגלל מס נוסף שגובה המדינה בארצות הברית, נוסף למס הפדראלי. בניו יורק, למשל, המדינה גובה כ-7% מהעסקה.
כעת, עם עליית המס המתוכננת בארה"ב, המשקיעים הישראלים צפויים לקבל זיכוי מלא מרשות המסים הישראלית. כך, עליית המס הריאלית עבורם היא בין 15-20%. משמעות נוספת היא שמדינת ישראל תאלץ לוותר כעת על המיסים שהרוויחה ממשקיעים בחו"ל. וזאת, בזמן שבממשלה כבר התחילו לדבר על העלאת מיסים שונים לציבור בגלל הגירעון.
לגבי רווחי הון של תושבי ישראל מנכסים אמריקניים שאינם נדל"ן, כמו למשל מניות, הרפורמה לא צפויה להשפיע. על פי הדין הפנימי בארה"ב, רווחי הון אלו אמורים להיות פטורים ממס בארה"ב. לפיכך, גם לאחר הרפורמה, תושבי ישראל המשקיעים בנכסים שאינם נדל"ן בארה"ב אמורים להמשיך ולשלם את מיסיהם לרשויות המס בישראל בלבד בהתאם לשיעורי המס החלים בישראל.