ז'אנר אוהבי הספרים יעוף עליהן, ולא יוותר על קבוצת מדפים מכובדת שתכיל אותם בביתו, רצוי אפילו במקום בולט ונראה לעין - הספריות הן חלק אינטגרלי בבית של כל מי שמחשיב את עצמו קורא ספרים, או לפחות נהנה מהכריכות והדפים הממלאים את המדפים. הדור הצעיר קורא פחות ספרים בפורמט מודפס, אבל בכל הנוגע לעיצוב הבית, כשהספריות נכנסות פנימה, הן עשירות ומגוונות והאוסף האקלקטי משתלב עם אמנות ופריטי חן שיוצרים קלאסה יוקרתית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 כל מה שנמצא סביב הספריות בחלל נותן את הרקע לקיומן ומשפר את חזותן. המדפים יכולים להיות פתוחים או סגורים, החומרים מגוונים – מעץ ועד ברזל – והפונקציות גם הן שונות ומגוונות. פעם יכולה הספרייה להישען על קיר מרכזי בבית, ופעם אחרת לחצוץ בין חללים וליצור ביניהם הפרדה. לפעמים היא משמשת מעקה למדרגות בין קומות, ולפעמים היא מודגשת בצבעים שהופכים אותה לנקודת מוקד מרהיבה בעצמה. האקססוריז, הסולמות והתאורה הופכים אותה לאלמנט עיצובי ייחודי ולא משנה באיזה חלל מדובר.

ספריות עיצוב שי דוד (צילום: טלי קנדל)
שי דוד|צילום: טלי קנדל

"ספריות הן עדיין אחת הקטגוריות המרכזיות שאנחנו מעצבים ומייצרים אצלנו והן פריט חובה בכל חלל ציבורי בבית", אומרת אורלי בן סימון בעלת "וישס גלרי". "עם הזמן הן הפכו מרהיט שמאחסן ספרים לאלמנט עיצובי מרכזי בבית, תוך שמירה על הפרקטיות שלהן. בתהליך עיצוב הספריות אנו נעים כל הזמן על התפר שבין פרקטיות, עיצוב ואמנות". היא מעידה כי שילוב פליז בספריות צבר תאוצה ועדיין ממשיך בנגיעות עדינות של ידיות ומוטות. טרנד נוסף הוא שימוש באלומיניום או נירוסטה וגווני אפור שדומים לאלומיניום, גם ברהיטים שלמים וגם בשילוב של ידיות ומוטות. "גם גווני חלודה נכנסים יותר ויותר. מצד אחד הם תעשייתיים ומצד שני משתלבים בהרבה סיטואציות בגלל הגוון החום שלהם. נראה שאנשים מעזים יותר להזמין רהיטים בצבעים דומיננטיים כמו אדום וירוק, ואני מזכירה כי מי שמעז מרוויח". 

קודם כל תבינו את הצורך הפרקטי ברהיט

בן סימון טוענת כי עיצוב ספרייה נובע מצורך אישי של כל בית ודייר, ולגבי כל אחד בודקים אם יש צורך באחסון או אולי דווקא במידוף פתוח עבור הצגת אוספים או ספרים, האם צריך לחצוץ בעזרת הספרייה את החלל, או אולי היא בכלל צריכה לשמש כמעקה. "פעמים רבות הספרייה תוחמת מסך טלוויזיה ומאחסנת את המדיה. לאחר הבנת הצורך הפרקטי עוברים לשלב העיצוב ובודקים מה הטעם האישי וכיצד ניתן לשלב את הספרייה באמירה העיצובית של הבית". לגבי החלוקה, כל ספרייה שונה ונובעת מהשימוש ומהאלמנטים שרוצים להציג בהן, והמידות משתנות ואינן עונות על סטנדרט קבוע. "ניתן להכליל ולומר שמרבית האנשים רוצים שהספרייה בחלל הציבורי תהיה על רוחב קיר שלם כדי למקסם אותה, גם מבחינה פרקטית וגם מבחינת אפקט הוואו שהיא תיצור בחלל". 

ספריות עיצוב אתי איפרגן ג (צילום: ליאור טייטלר)
אתי איפרגן|צילום: ליאור טייטלר

ספריית ברזל משמשת כחוצץ בין הסלון לבין פינת רביצה וקריאה, ומלאה בפרטים כמו מדפים מדוקקים וערסלי מגזינים. הדלת בחיתוך לייזר, הידיות והמוטות מפליז, ויש דופן כפולה ונשלפת עבור מסך הטלוויזיה וכל חיבורי החשמל. "יחד יוצרים כל אלה מראה מדויק במשקל של למעלה מרבע טון של יופי וקלילות", אומרת אורלי בן סימון. עלותה כ-50 אלף שקלים. עיצוב, תכנון וביצוע ספרייה: וישס גלרי, אורלי בן סימון. מעצבת פנים ורד בונפיליולי

ספריות וישס גלרי עיצוב ורד בונפיליולי (צילום: איתי בנית)
וישס גלרי עיצוב ורד בונפיליולי|צילום: איתי בנית

"הטעם והצרכים של הלקוח מובילים את תכנון הספרייה וקובעים אם היא משמשת לספרים או לאסתטיקה", אומר אמרי גניאל מנגריית KAMA בשדרות, שחזר בפברואר האחרון לעבודה לאחר שירות מילואים ביחידה מיוחדת החל מה-7 באוקטובר. "השימוש משפיע על החלוקה הפנימית, משום שספרים, קלסרים או טלוויזיה משנים את הפרופורציות. כשמדובר בלקוח שפונה ישירות אליי אני מברר מה מעניק לו השראה ולאיזה צבעים הוא נמשך. לפי פרמטרים כאלה ודוגמאות בוחרים אם הספרייה תהיה סימטרית או א-סימטרית. אישית אני בעד א-סימטריה ויציאה מהקופסה כדי ליצור עניין". בשנתיים האחרונות רוב הספריות שעבד עליהן משלבות אלמנט של מסגרות, למשל בסיס צינורות ברזל ומידוף וקופסאות מעץ.

ספרייה א-סימטרית לדקורציה עשויה עץ אלון ו-mdf צבוע בתנור, ומהווה תכשיט לבית, במיוחד במיקומה בחדר המדרגות מעל הסלון. עיצוב נטלי שפירא ורינת כהן, ספרייה: נגריית KAMA

ספריות אדריכלית רוני גולדשטיין נגריית קמה (צילום: יהל פוטוגרפיק)
נטלי שפירא ורינת כהן נגריית קמה|צילום: יהל פוטוגרפיק
.

ספרייה ברוחב 7 מטרים שמערבת תאים פתוחים וסגורים שמיועדים כולם לדייר חובב ספרים. אדריכלית דלית אביעד, ספרייה: נגריית KAMA

ספריות אדריכלית דלית אביעד נגריית קמה (צילום: איילה לשר)
דלית אביעד נגריית קמה|צילום: איילה לשר
.

צמודה לקיר בסלון

ספרייה מינימליסטית עם מדפים חסרים בנויה חלקה מקונסטרוקציה בלבד, ללא מדפים, וכך אפשר למקם אלמנטים דקורטיביים גבוהים. המחיר החל מ-14 אלף שקלים. עיצוב מאיה שינברגר

ספריות עיצוב מאיה שינברגר (צילום: איתי בנית)
מאיה שינברגר|צילום: איתי בנית

ספרייה מברזל ועץ תוכננה בחלל מרכזי של בית פרטי בן שלוש קומות, השייך להיסטוריונית, בן זוגה ושלושת ילדיהם. לאוסף הספרים העשיר שלה תוכננו ספרייה ראשית ייעודית ומספר ספריות משניות. בסלון הספרייה על כל הקיר, משלבת מדפים פתוחים ויחידות סגורות. התמחותה של בעלת הדירה בירושלים הצלבנית היוותה את הבסיס וההשראה לפלטת הצבעים, שהחלה בסיור משותף בירושלים העתיקה וביקור במקומות האהובים עליה בעיר העתיקה. אורכה של הספרייה 7.50 מטרים ועלותה כ-20 אלף שקלים, כולל נגרות ומסגרות. עיצוב חן שדמי. 

ספריות עיצוב חן שדמי ג (צילום: שי אפשטיין)
חן שדמי |צילום: שי אפשטיין
ספריות עיצוב חן שדמי ג (צילום: שי אפשטיין)
חן שדמי |צילום: שי אפשטיין

בני זוג בני 60 התאימו את ביתם לעצמם לאחר עזיבת הילדים, ומאחר שהספרייה ממוקמת בסלון וגובלת במקלט, תוכננה דלת שמשתלבת בספרייה ומסתירה כניסה לא אלגנטית. הספרייה עשויה ברזל משולב בעץ סביב פרטי אומנות ודלת. אורכה 5 מטרים והמחיר כ-25 אלף שקלים. עיצוב שטיינמץ לור אדריכלות. 

ספריות שטיינמץ לור אדריכלות (צילום: עידן גור)
שטיינמץ לור אדריכלות|צילום: עידן גור

ספרייה לזוג מבוגר ובת חיילת נבנתה בנגרות בגוון תואם לחלל, בין הסלון למטבח. היא מסווה קורות ועמוד שהתגלו בשטח ועלותה כ-25 אלף שקלים. עיצוב ליאת חזון חן.

ספריות עיצוב ליאת חזון חן (צילום: שירן כרמל)
ליאת חזון חן|צילום: שירן כרמל

ספרייה בפנטהאוז של משפחה עם ילדים קטנים מתכתבת עם סגנון העיצוב המודרני של הבית. לבקשתם, היא תוכננה בלי הרבה מדפים פתוחים, ולכן נוצלו הנישות הקיימות בסלון עבור אחסון נסתר בפתיחת טאץ' והתקבל קיר טלוויזיה שאיש לא יודע מה נמצא בתוכו. היא עשויה mdf צבוע בצבע דמוי בטון. רוחבה 4.70 מטר ועלותה מעל 25 אלף שקלים. עיצוב שושה גולן.

ספריות עיצוב שושה גולן (צילום: אורית ארנון)
שושה גולן|צילום: אורית ארנון

ספריית ברזל ועץ אלון בביתה של משפחה עם ארבעה ילדים ממוקמת בחדר המגורים וגודלה 330X550 ס"מ. עלותה כ-30 אלף שקלים. עיצוב ארז ברוכי.

ספריות בעיצוב ארז ברוכי (צילום: ארז ברוכי)
ארז ברוכי|צילום: ארז ברוכי

ספרייה עם פיתוחים ומפתחי ברזל, בביתו של זוג שספרים מהווים חלק חשוב מחייו. היא מתנשאת לגובה של 2.70 מטרים מטרים ורוחבה 5 מטרים, והיא פרי עבודת מעצב אומן מברזל, הבעלים של חברת ארטפרו. עלותה 44 אלף שקלים. עיצוב קובי חליפה, ארטפרו.

ספריות ספריית ברזל, ארטפרו (צילום: רועי מזרחי)
ספריית ברזל, ארטפרו|צילום: רועי מזרחי

דיירת עם אהבה לאמנות וחיבה לעיצוב, המתגוררת בקומה גבוהה במגדל, אספה מיני אקססוריז ממקומות שונים בעולם, ועבורם תוכננה ספרייה המשולבת בתאורה, שאינה חוסמת את כל הסלון. רוחבה 4.5 מטרים, היא עשויה מדפי mdf צבועים בתנור ומחירה 50 אלף שקלים. עיצוב אורון מילשטיין.

ספריות עיצוב אורון מילשטיין (צילום: אלעד)
אורון מילשטיין|צילום: אלעד

ספריית הברזל התעשייתית בדירה של משפחה צעירה עם שלושה ילדים, בבניין לשימור בתל אביב. עיצוב גלית הירשפלד.

ספריות עיצוב גלית הירשפלד (צילום: שירן כרמל באדיבות ELLA DECOR)
גלית הירשפלד|צילום: שירן כרמל באדיבות ELLA DECOR

צמודה לקיר בכניסה

ספרייה בחלל הציבורי של הבית, בין הכניסה לסלון, עשויה פח מגולוון וצבע בתנור מתוך מניפת טמבור בתכנון אישי, עלות כ-6,000 שקלים. עיצוב ליהי ברזילי.

ספריות ליהי ברזילי (צילום: מאור מויאל)
ליהי ברזילי|צילום: מאור מויאל

בעת הכניסה לביתם של זוג בני כ-60 מתחום העיצוב, מקבלת את פני הבאים ספרייה מדוקקת מעץ שתוכננה על ידי המעצב ביחד עם אמן עץ. היא מתאימה לבית, שעוצב עם חום ותחושת כיף ומשפחתיות לאירוח הנכדים והילדים. רוחבה 2.5 מטרים ועלותה כ-30 אלף שקלים. עיצוב ליעד יוסף.

ספריות מעצב ליעד יוסף (צילום: אלעד גונן)
ליעד יוסף|צילום: אלעד גונן

ספרייה פינתית בכניסה לבית, עשויה עץ ובעלת חזיתות  mdfבצביעה בתנור וגב פורניר. היא מסתירה בתוכה מערכות שונות כמו ארון חשמל, תקשורת, ממירים ואף דלת בקו אפס המובילה לחדר אחר. מידותיה כ-2.60X5 מטרים ועלותה כ-30 אלף שקלים. עיצוב עינת שחף ורותם שגב.

ספריות עיצובב עינת שחף ורותם שגב (צילום: הראל גלבוע)
עינת שחף ורותם שגב|צילום: הראל גלבוע

חוצצת בין חללים

בית נגיש של זוג מבוגר תוכנן כך שיוכלו לתקשר, להתבונן ולראות זה את זה מכל מקום כמעט. הספרייה במרחב המרכזי מאפשרת נקודת מבט בין אזור העבודה ובין אזור השינה, בה היא מעוגלת יותר. היא מחופה בפורניר אלון ועלותה כ-40-45 אלף שקלים, כולל השולחנות. עיצוב ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו.

ספריות עיצוב ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו (צילום: אלעד גרובנר)
ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו|צילום: אלעד גרובנר
ספריות עיצוב ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו ג (צילום: אלעד גרובנר)
ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו |צילום: אלעד גרובנר

ספריית ברזל המשלבת יחידת נגרות נועדה להגדיר את הסלון בחלל מלבני ארוך וצר ולייצר הפרדה מפינת האוכל. בני המשפחה, הורים ושלושה מתבגרים, ביקשו לצפות בטלוויזיה מכל צד ולכן חיבור הטלוויזיה בוצע עם ציר המאפשר סיבוב מלא של 360 מעלות. מיקומו של הציר בשליש האורך של ארגז הטלוויזיה מאפשר פתיחה מעבר לגבולות הספרייה, שגודלה 180X260 ס"מ. עלות מוערכת: 15 אלף שקלים. עיצוב נטלי גליק, סטיילינג: מירית פיש.

ספריות עיצוב נטלי גליק סגור (צילום: מירב פלברג)
נטלי גליק מצב סגור|צילום: מירב פלברג
ספריות עיצוב נטלי גליק (צילום: מירב פלברג)
נטלי גליק מצב פתוח|צילום: מירב פלברג

חללים קטנים ראויים לפתרונות חכמים, ולכן עוצבה הספרייה עם דלתות, המאפשרות כניסה ומחזוריות בין החדר והמסדרון. עלותה כ-70 אלף שקלים. אדריכלות פלביה גרסיה בן זאב.

ספריות אדריכלות פלביה גרסיה בן זאב עם דלתות (צילום: ליאור טייטלר)
פלביה גרסיה בן זאב |צילום: ליאור טייטלר

ספרייה בבית פרטי של משפחה עם ילדים מחלקת בין הסלון למטבח ומשלבת ספרים רבים. "אחדות המשפחה וחוכמה הם שני עמודי תווך חשובים מאוד עבור יהודים. ספרים הם סמל לחוכמה ומורשת, והם משקפים את המסורת העשירה של לימוד ולמידה הפרוסה על פני דורות", מציינת האדריכלית. עלותה של הספרייה 200 אלף שקלים. אדריכלות פלביה גרסיה בן זאב.

ספריות אדריכלות פלביה גרסיה בן זאב (צילום: ליאור טייטלר)
פלביה גרסיה בן זאב|צילום: ליאור טייטלר

מלווה את המדרגות

הספרייה בביתה של המעצבת מכילה את ספרי הקריאה והאומנות שלה וממוקמת במרכז הבית, בפינת האוכל. היא משמשת גם כמעקה לגרם המדרגות הצמוד, דו כיוונית, והדבר הראשון שרואים כשנכנסים לבית. הספרייה מעוצבת בסגנון וינטג' של שנות ה-50 ועשויה עמודי ברזל ומדפים מרחפים בגוון טיק. גודלה 220X250 ס"מ ומחירה כ-10 אלף שקלים. עיצוב רויטל ארז.

ספריות עיצוב רויט ארז (צילום: אורית ארנון)
רויטל ארז|צילום: אורית ארנון

ספריית ברזל שחורה עוצבה למשפחה צעירה, והיא משמשת כמעקה הפרדה בין חלל המשפחה לבין המדרגות. היא משתלבת בחלל מודרני המאופיין בשילוב של ברזל, בטון חשוף והרבה לבן, ומידותיה 2.40X3 מטרים. המחיר כ-12 אלף שקלים. עיצוב עינת שחף ורותם שגב.

ספריות עיצוב עינת שחף ורותם שגב (צילום: הראל גלבוע)
עינת שחף ורותם שגב|צילום: הראל גלבוע

ספרייה מעץ עוצבה עבור אישה בשנות ה-50 לחייה, המתגוררת עם בתה בת ה-25 בבית פרטי שהפך לשתי יחידות דיור – בקומת קרקע לאם ולמעלה לבת. הספרייה ממוקמת בקומת הקרקע מתחת לגרם המדרגות לקומה השנייה, ומשמשת גם כמעקה למדרגות. עלותה 21 אלף שקלים. עיצוב יעל יגר.

ספריות עיצוב ג (צילום: יעל יגר)
יעל יגר|צילום: יעל יגר

ספרייה משמשת להפרדה בין החלל למדרגות, אבל לא סוגרת את האזור לגמרי כדי להכניס אור ואוורור. בעיצוב נעשה משחק בעומקים שבמדפים, וכך נהפך החלל לקל ומעניין יותר. עלותה 85 אלף שקלים. אדריכלות פלביה גרסיה בן זאב.

ספריות אדריכלות פלביה גרסיה בן זאב מעקות (צילום: ליאור טייטלר)
פלביה גרסיה בן זאב |צילום: ליאור טייטלר

מתפרשות מעל ומעבר

אופי עבודתה של בעלת הבית, אם חד הורית לתאומים, הכתיב את הצורך בחלל עבודה יצירתי ומלא השראה. חדר העבודה שלה ממוקם במרכז הבית ומוקף בקירות זכוכית, מה שמאפשר שליטה שלה על הנעשה בחלל. המיקום הוביל לבחירה בפריטים בעלי נוכחות משמעותית, כמו ספריית ברזל ענקית, שעלותה כ-14 אלף שקלים, וגוף תאורה עצום, המשתלשל מגובה של חמישה מטרים. עיצוב טוביה פנפיל.

ספריות עיצוב טוביה פנפיל (צילום: שירן כרמל)
טוביה פנפיל|צילום: שירן כרמל

אלמנט ספרייה ייחודי משחק תפקיד משמעותי במרחב הציבורי (סלון, פינת אוכל, מטבח). חומריות אחידה של עץ אלון עוטפת את הדירה כולה בדרכים שונות – כמידוף בחיפוי פורניר, חיפוי קיר, ריצוף ואף דלתות סתרים במעברים שונים. בעלות 19 אלף שקלים. עיצוב טל לוסיקה.

ספריות עיצוב טל לוסיקה (צילום: מיקאלה ברסטו)
טל לוסיקה|צילום: מיקאלה ברסטו

ספרייה משפחתית בביתה של המעצבת איריס ורשבסקי, שתמיד חלמה על חדר ספרייה אישי והגשימה את החלום. גובהה 5.5. מטרים, וגוף הספרייה עשוי סנדוויץ' ומחופה בפורמייקה. הדלתות והחיפויים מחורצים ועשויים mdf צבוע. הסולם הרץ נקנה באלי אקספרס ועבר שיפוץ צבע והתאמה לגובה המיועד. סלוט המזגן נצבע גם הוא בהתאמה לגוון הספרייה. שוויה היום כ-70 אלף שקלים. עיצוב: איריס ורשבסקי, נגרות: שמעון זאדה.

ספריות איריס ורשבסקי (צילום: מירב בן הרוש)
איריס ורשבסקי|צילום: מירב בן הרוש

חיפוי הספרייה של משפחה דתית עם ארבעה ילדים מתעגל מהסלון לכיוון הכניסה ושירותי האורחים, ומסווה את דלת הכניסה לשירותים ממש בכניסה לבית. מלבד ספרים מכילה הספרייה גם מקומות אחסון לכלי שבת, אירוח, מפות וכדומה ומקום להדלקת נרות שבת. המחיר כ-30 אלף שקלים. עיצוב זיוה קוריץ.

ספריות עיצוב זיוה קוריץ ג (צילום: סימי יעקבסון)
זיוה קוריץ |צילום: סימי יעקבסון

בגלריה המשקיפה לסלון המשפחתי ממוקמת ספרייה מעץ באורך 3 מטרים עם חציצות שחורות. עלות משוערת 20 אלף שקלים. עיצוב מיכל מטלון.

ספריות עיצוב מיכל מטלון ג (צילום: אורית ארנון)
מיכל מטלון|צילום: אורית ארנון

יוצאות מהקופסה

ספרייה של אמן מוזיקת טראנס שמופיע על במות בכל העולם, ינאי ג'סקורט, מדגישה את מסיבת הצבעים בתוך הלבן, ביניהם מוטות כתומים. בספרייה מקום לפטיפון, לתקליטים, לאלכוהול שאינו נגיש לילדים קטנים והרבה כיף מסביב. החלק העליון מנגרות (כ-5,000 שקלים) והתחתון מאיקאה (כ-2,000 שקלים). עיצוב קרן הורוביץ.

ספריות עיצוב קרן הורוביץ (צילום: סוזי לוינסון)
קרן הורוביץ|צילום: סוזי לוינסון

ספרייה במרכז הסלון עוצבה למשפחה דתית עם 3 ילדים קטנים, שביקשה ספרייה שתשלב ספרים, אחסון ומוצרי נוי. היא עשויה מחומרים עמידים ופרקטיים -  פורמייקה ברובה ופורניר בחירוץ cnc בגב במקומות הסגורים. גודלה 250X30 ס"מ ומחירה כ-18 אלף שקלים. עיצוב נופר בן חמו.

ספריות עיצוב נופר בן חמו (צילום: אבי קבלו)
נופר בן חמו|צילום: אבי קבלו

ספרייה בעבודת נגרות בעיצוב אישי שמטרתה העיקרית הייתה להכניס נקודת צבע ועניין במטבח שכולו אינטגרלי ושחור, ולמשוך תשומת לב אליו באמצעות חלוקת המדפים ובעיקר באמצעות צבע מעודן ונעים לעין, ויחד עם זאת לא שגרתי. גובה המדפים תוכנן כך שיותאם לפריטים שיונחו עליהם, למשל ספרים, חנוכייה מעוצבת, אלבומים משפחתיים ואפילו דיסקים ישנים. עלות מוערכת 20 אלף שקלים. עיצוב רחלי לוי סממה.

ספריות עיצוב רחלי לוי סממה (צילום: ליאור טייטלר)
רחלי לוי סממה|צילום: ליאור טייטלר
ספריות עיצוב רחלי לוי סממה (צילום: ליאור טייטלר)
רחלי לוי סממה|צילום: ליאור טייטלר
ספריות עיצוב רחלי לוי סממה ג (צילום: ליאור טייטלר)
רחלי לוי סממה |צילום: ליאור טייטלר

ספרייה עשויה מגוף סנדוויץ' וחזיתות mdf עם צבע בתנור, בשילוב דלתות אלומיניום עם זכוכית פסים. עלות כ-20 אלף שקלים. עיצוב טל בנש גאלאל.

ספריות עיצוב טל בנש גאלאל ג (צילום: תמיר רוגובסקי)
טל בנש גאלאל |צילום: תמיר רוגובסקי

ספרייה שפונה למטבח ולסלון והיא בעצם ספרייה מסתובבת שמסתירה מאחוריה חדר עבודה ומשמשת גם אותו בצד השני. לכל יחידה גלגלים נסתרים ומסילה עליונה בתקרה. הכניסה לחדר העבודה נעשית אך ורק דרך הספרייה. עלותה כ-40 אלף שקלים. עיצוב יעל זאדה, סטודיו ZADA 

ספריות עיצוב יעל זאדה (צילום: יואל אליווה)
יעל זאדה|צילום: יואל אליווה
ספריות עיצוב יעל זאדה (צילום: יואל אליווה)
יעל זאדה|צילום: יואל אליווה