שוק הנדל"ן הישראלי חזר כבר לשגרה אחרי הקורונה, ובכל יום נסגרות עסקאות לרכישת דירות חדשות בפרויקטים בכל הארץ. גם הלמ"ס וגם אגף הכלכלנית הראשית באוצר מדווחים על מכירות שיא של דירות חדשות, והקבלנים ויזמי הנדל"ן מדווחים על ביקושים גבוהים. על רקע זאת, באתר יד 2 ערכו דירוג מיוחד של השכונות המבוקשות ביותר למגורים בישראל על בסיס כמות החיפושים שלהן בפלטפורמה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השכונה המבוקשת ביותר בישראל היא שכונת פסגת זאב בירושלים, ששומרת על מיקומה בראש טבלת השכונות המבוקשות זו השנה השנייה ברציפות. בשנה האחרונה היו בשכונה 278 אלף חיפושים ייחודיים, זינוק של 40% לעונת התקופה שלפני הקורונה.
לדברי עפרה חדד, סמנכ"לית ומבעלי חברת יורו ישראל: "שכונת פסגת זאב בירושלים מהווה מוקד משיכה לכל סוגי האוכלוסיה ובמיוחד לזוגות צעירים, והיא אטרקטיבית הן מבחינת מחירי הדירות שבה והן מבחינת הקהילה שנוצרה במקום. בנוסף, הנגישות התחבורתית המצוינת של השכונה קורצת גם למשקיעים שבוחנים לרכוש דירה להשקעה, וכמובן לאלה שמחפשים דירה למגורים עם נוחות מקסימלית – וכל זאת יכול להסביר את מיקומה בראש השכונות המבוקשות".
אחרי פסגת זאב מדורגת שכונת גילה שבירושלים, שגם היא שמרה על מיקומה השני בדירוג. כמות חיפושי הדירות בשכונה זינקה ב-43% בשנת הקורונה ל-268 אלף. במקום השלישי בדירוג: שכונת קריית השרון בנתניה עם זינוק של 54% בביקושים ל-226 אלף חיפושים ייחודיים.
במקום הרביעי פסגות אפק בראש העין, במקום החמישי כפר גנים ג' בפתח תקווה, במקום השישי שכונת ברנע באשקלון, במקום השביעי אם המושבות החדשה בפתח תקווה, במקום השמיני הר חומה ירושלים, במקום התשיעי קריית חיים בחיפה ואת העשירייה הראשונה סוגרת שכונת נחלת יהודה בראשון לציון.
מלבד כמות החיפושים כיום, ביד 2 בחנו גם את השינוי שחל בדירוג השכונות בשנת הקורונה. נבחנו מספר החיפושים לדירות בכל שכונה לפני הקורונה (מרץ 2019 עד פברואר 2020) ובתקופה שאחרי משבר הקורונה (מרץ 2020 עד פברואר 2021).
השכונות שעשו את הקפיצה הגדולה בדירוג בין שתי התקופות הן שכונת ברנע באשקלון שקפצה 13 מקומות בדירוג מהמקום ה-19 לפני הקורונה למקום השישי אחרי הקורונה, שכונת עיר ימים בנתניה קפצה 12 מקומות מהמקום ה-35 למקום ה-23 בדירוג, שכונת הרצליה פיתוח טיפסה 8 מקומות למקום ה-19 בדירוג, וגם שכונת נחלת יהודה בראשון לציון טיפסה 8 מקומות למקום ה-10, שכונת כרמי גת בקריית גת טיפסה 7 מקומות בדירוג וכמות הביקושים בה זינקה ב-72% ל-120 אלף חיפושים ייחודיים.
מנגד, בין השכונות שרשמו ירידה בדירוג הן שכונת רמות בבאר שבע שנפלה 11 מקומות למקום ה-14 בדירוג ושכונת נווה שאנן בחיפה ירדה 6 מקומות בדירוג.
לדברי דרור אוהב ציון מנכ"ל ובעלי חברת דרא שיווק נדל"ן, "משבר הקורונה שינה את דפוסי הצריכה של רוכשי הדירות, הסגרים והריחוק החברתי שינו את הדרישות שלהם מיחידות המגורים והשפיעו בהתאם גם על כמות הביקושים בשכונות מסוימות בישראל. כך, יותר מתעניינים חיפשו דירות שבמרחק הליכה ממרחבים פתוחים ומשטחים ירוקים כמו פארקים, אגמים ונחלים וכדומה – כהשפעה ישירה ממגבלות התנועה שהיו בסגרים. יותר מתעניינים חיפשו דירות הקרובות לאזורי מסחר עירוניים, גם סוגי הדירות שהם חיפשו השתנו - הגולשים חיפשו דירות מרווחות וגדולות יותר כתוצאה מהשהייה הממושכת בבתים בקורונה, שיאפשרו גם עבודה מרחוק, הם חיפשו דירות עם מרפסות גדולות או דירות גן שיאפשרו להרגיש 'בחוץ' גם בתוך הדירה, וכדומה".