דירת חמישה חדרים בשכונת נווה עופר שבדרום תל אביב עומדת למכירה כבר יותר משלושה חודשים. "תג המחיר הוא 2,750,000", מציין מתווך הנדל"ן אופיר לוינגר, "התחלנו לשווק אותה ב-3,200,000, השוק עכשיו לא וואו ולכן הורדנו את המחיר. זה אכן פער גדול אבל הדירה צריכה להימכר". מדובר בירידה במחיר שיווק של כחצי מיליון שקל, מתחת למחיר השוק - ועוד בעיר המבוקשת ביותר בישראל.
גודלה של הדירה בדרום תל אביב על פי היזם הוא 96 מטרים. היא ממוקמת בקומה שנייה בלי מעלית כחלק מהמתחם מול תיכון שמעון פרס שלא כולל מעליות בכלל. באזורים מרוחקים יותר, הירידות חדות עוד יותר.
לדוגמה, דירת ארבעה חדרים בגודל 90 מטר מרובע ברחוב כליל החורש בנשר. "הדירה הייתה משווקת בצורה עצמאית של בעלי הדירה במשך מספר חודשים ב-1,870,000", ציין המתווך מיקי קודה. כעת המחיר ירד למיליון שקל וחצי - פער של 370 אלף שקל. "אני ממליץ לקונים שיעקבו אחרי מודעות אחרי פרסומים של עדכון מחיר – כי ברגע שאתם מסתכלים ורואים ועוקבים אחרי העדכון, אתם יכולים לעשות עסקה ולקנות דירה במחיר הטוב ביותר עבורכם", הדגיש.
"הורדתי הרבה כי אנחנו רוצים למכור"
ירידות המחירים החדות הן לא גורפות, אבל בהחלט אפשר למצוא אותן בלא מעט ערים בארץ. ברחוב שבטי ישראל בחדרה, נרשמה ירידה של רבע מיליון שקל במחיר השיווק, באם המושבות בפתח תקווה ירידה של 220 אלף שקל – וברחוב בן גוריון ברחובות ירידה של מאה אלף שקל.
"כן אני הורדתי את המחיר", סיפר מוכר דירה בראשל"צ שהוריד את מחיר דירתו ב-300 אלף שקל, "הורדתי הרבה כי אנחנו רוצים למכור. באמת הייתה גם ירידת מחירים".
"במדלן עדיין לא רואים ירידה דרסטית במחירים", מציין מנכ"ל אתר מדלן טל קופל, "לא בדירות חדשות ולא בשוק יד שנייה. עם זאת, ככל שעובר הזמן, יש עוד ועוד מוכרים שמוכנים לחתוך מחירים בחדות על מנת למכור. אנחנו מניחים שהסיבות הן בדרך כלל או אישיות משפחתיות – כמו זוגות שמתגרשים - או כאלו שהתחייבו לעסקה וחייבים למכור בדחיפות".
במדד המחירים הארצי לא ניתן לראות עדיין ירידות במחירי הדירות - וכך שוק היד השנייה מאופיין במוכרים שלא מוכנים לסגת מהמחיר שקבעו – ומנגד, אלה שחייבים למכור ונאלצים להוריד במאות אלפי שקלים.