אחרי שניסה להירשם להגרלות של "דירה בהנחה" ולא הצליח "למצוא את הידיים והרגליים" באתר של משרד השיכון, ליעד יוסף, מהנדס תוכנה בחברת סטארט-אפ, התיישב בלילה מול המחשב ובנה ממשק חדש. 5 ימים לאחר מכן, עם 50 אלף כניסות ועשרות תגובות של אנשים שנעזרו באתר שלו, הוא רק שמח שהצליח להגיע לכל כך הרבה נרשמים ולסייע.

"בימים הראשונים כשההרשמה נפתחה נכנסתי לאתר כמו כולם וכמו כולם גיליתי שמאוד קשה להתמצא בו או לפחות קשה להבין איך להיכנס להגרלות ולמיין אותן. אני בא מהעולם של פיתוח תוכנה, הסתכלתי מאיפה הם מושכים את הנתונים וניסיתי להבין אם אפשר לעשות שם משהו יותר פשוט. במקביל הבנתי מאנשים אחרים בטוויטר שהם גם מסתבכים עם האתר", סיפר יוסף ל-N12.

כל מה שצריך לדעת על ההגרלות הקרובות של "דירה בהנחה"

התקלות באתר של משרד השיכון היו קטנות אך מעיקות: כך למשל, באתר של משרד השיכון, אם רוצים לראות כמה אנשים נרשמו לכל הגרלה, אז חייבים להיכנס הגרלה-הגרלה. כלומר להיכנס להגרלה לראות כמה נרשמו בחלון אחר, לחזור לרשימה להיכנס לעוד הגרלה וכו'. בנוסף כל פעם ניתן לראות רק הגרלה אחת, ואי אפשר לבדוק את אחוזי הזכייה בעיר מסוימת אלא רק בהגרלה ספציפית.

"אמרתי לעצמי אוקיי אולי אני אבנה לעצמי דף פשוט, באמת השקעתי פחות משעתיים כדי לבנות את זה, פשוט כדי להציג את כל ההגרלות בצורה נוחה", הסביר יוסף. האתר שבנה משמש כלי החלטה ומאפשר לראות את כל הנתונים בצורה נוחה. כך, באותה רשימה של כל ההגרלות גם יש מידע על כמה נרשמו, כמה בני מקום, מה אחוזי הזכייה. "לי זה היה מאוד נוח אז פרסמתי את זה בטוויטר וזה התפוצץ, מסתבר שזה עזר להמון אנשים, וקיבלתי פניות מהרבה אנשים שאמרו שהם משתמשים רק בדף הזה וזה מאוד נוח ואפילו ביקשו ממני להוסיף כל מיני יכולות לאתר". 

ומה יוסף חושב על האתר הממשלתי שלא הצליח לעמוד בדרישות הציבור? "כתבו קצת בטוויטר שמי שפיתח את האתרים הממשלתיים לא עשה עבודה מספיק טובה, אבל אני לא חושב ככה כי זו מערכת מאוד מאוד מורכבת. אני בטוח שיש שם אנשים מעולים. אני פשוט חושב שבסוף, שני המטרים האחרונים האלה, של להגיע ממש למשתמשים זה מה שמשפיע על החווית משתמש. אני בא מהעולם הזה אז אני מכיר את זה, אתה יכול לבנות את המערכת הכי מדהימה בעולם אל אם למשתמשים לא נוח להשתמש בה אז הם לא ישתמשו בה".

ליעד יוסף
"מה שהכי משמח אותי זה שאנשים באמת מוצאים בזה ערך". יוסף

יוסף מבטיח שהאתר שלו לא יקרוס גם עם עשרות אלפי כניסות במקביל, תרחיש לא מופרך בהינתן מספרי הצפיות שהגיע אליהם. "עד עכשיו נכנסו בערך 50 אלף איש, זה די מרשים. האמת שזה היה ממש נחמד, פרסמתי את זה בשלישי בבוקר וברביעי כבר היו לי 20 אלף כניסות. מה שאני הכי שמח עליו זה שאנשים באמת מוצאים בזה ערך. חברים שלי כתבו שהם הגיעו לאתר בכלל לא דרכי והם הופתעו לגלות שאני עומד מאחוריו".