חברת הנדל"ן רום כנרת הוכרזה היום (ראשון) חדלת פירעון. רוכשי הדירות במגדלים בבת ים ניצבים בפני חובות של מיליונים. בית המשפט נענה לבקשת הנאמנים וחלק מהעובדים לצו פתיחת הליכים והורה על הכנסת החברה לתהליך של חדלות פירעון. "העתיד עדיין לא ברור, דירה אחת נמכרה ל-4 דיירים", סיפר איתן, שרכש דירה בפרויקט של החברה.
ההחלטה מגיעה לאחר שרוכשים בפרויקט טענו כי גילו על דירות שנמכרו למספר רוכשים שונים. לידי N12 הגיעו מסמכים הכוללים שמות של רוכשים שונים, עם מספר דירה זהה בפרויקט. בחברת רום כנרת, שהסתבכויותיה הכלכליות נחשפו בשבוע שעבר ב-N12, טענו תחילה כי הדירות המדוברות נמכרו בפעם השנייה רק לאחר שהעסקה הראשונה בוטלה. אולם, לאחר שביקשנו מהם להעביר אסמכתא לביטול העסקה, הם לא עשו זאת וסירבו למסור תגובה.
"למרות הסכום שהשקענו, יש לנו כנראה חובות לחברת אלקטרה, שתובעת את הרוכשים על חוב של 24 מיליון שקלים ויש לנו זכות לדירה רעיונית". סיפר איתן מייכלסון, שרכש דירה ב-2.6 מיליון שקלים. "דירה אחת נמכרה ל-4 דיירים. רוכשים מקומה 20 נאלצו להיכנס פנטהאוז שלא רצו ואני ירדתי לקומה ראשונה מקומה 20".
"העתיד מאוד לא ברור. 3 החודשים האחרונים היו מורטי עצבים", הוא הוסיף. "לא ידעתי את המשמעות האמיתית של קבוצת רכישה, התייחסתי לזה כעסקה רגילה. בגלל שאין לי ניסיון לא כל כך ידעתי לשים את עצמי במקום הנכון".
עורך הדין של הרוכשים, עו"ד מימון אביטן, מקווה שהם יקבלו את הדירות אך לדבריו הם יצטרכו להוסיף עוד סכומי כסף. "הפרויקט סי טאוור 3 יבנה והבנייה תימשך. בעוד שנתיים - שנתיים וחצי אנשים כבר יוכלו לקבל את הדירה שלהם בחזרה".
חלק מהמשבר הכלכלי החריף שפרץ בחברת הנדל"ן רום כנרת, עובדים בחברה לא קיבלו שכר בחודש האחרון. עובדים אף סיפרו ל-N12 כי מנכ"ל החברה שנמצא כעת בדובאי הפסיק לענות להם לטלפונים. לדבריו, הוא טס כדי לאתר משקיע ולחלץ את החברה מהמצב הנוכחי. באתר החברה נכתב כי היא אחראית לבניית חמישה מגדלים בני 25 קומות בבת ים בפרויקט יוקרה בשם "SeaTowers", בנוסף לפרויקטים נוספים של מגורים ומרכז מסחרי.
עורכי הדין גיא סרוסי ואוריאל זעירא, המייצגים עשרות רוכשים, אמרו ל-N12: "ככל שחולף הזמן, מתגלה עד כמה התנהלה רום כנרת בצורה לא תקינה ושערורייתית. ועכשיו, גם מתגלה התרגיל הוותיק, שגם אפיין קבוצות רכישה בעבר, שבו דירה אחת נמכרת לשני לקוחות שונים".
"כמי שמייצגים עובדים, ועשרות רוכשים, בפרויקטים סי-טאוור מגדל 5, ובפרויקט בי-טאוור, אנו שמים לנגד עינינו את הבטחת זכויות הרוכשים בקרקע ואת השבת כספם באופן המהיר ביותר", הוסיפו עורכי הדין. "אנו כמובן מברכים על החלטת בית המשפט, שלא לחכות, ולמנות נאמן זמני לחברה, תוך הקפאה מוחלטת של העברות כספים מחשבונות החברה", אמרו.
עו"ד איתי אנשל, המייצג יחד עם עו"ד שלי נחום רוכשים אחרים, זעם אף הוא: "ככל שנגלים עוד ועוד חומרים, עולה תמונה מדאיגה של מלאכת מחשבת של הונאה ורמייה שנמשכה חודשים ארוכים, העלמת כספים מחשבונות נאמנות, הבטחות שווא, ומכירת דירות כפולות".
"כל אלה מציגים תמונה של מי שהסתבכותם רחוקה מלהיות הסתבכות בתום לב. בכל רגע במהלך היום, שותפיי ואני נחשפים לעוד משפחה שחייה נהרסו בשל ההונאה של רום כנרת. כעת בלית ברירה הגשנו בקשה לבית המשפט להכריז על בעל המניות והעומד בראש החברה עו"ד אילן ששון כפושט רגל, בניסיון לחלץ חלק מן הכספים באמצעות מימוש נכסיו הפרטיים".