שוק הנדל"ן שרושם עליות מחירים ברכישת הדירות עושה זאת גם בשכירויות, כך לפי דוח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. אבל, יש גם בשורות חיוביות לשוכרי הדירות - בחלק מהערים עלה כושר המיקוח מסיבות שונות, וזה קורה דווקא בלב אזורי הביקוש. אתר יד 2 ערך עבורנו בדיקה - אילו מודעות ישבו על המדף זמן רב וכתוצאה מכך ירד שכר הדירה שלהן.
סיקור N12 על מחירי הדירות:
- עליית מחירי הדיור: כך זה נראה בעשור האחרון
- בכמה אחוזים זינקו מחירי הדירות בשנה האחרונה?
- מחירי השכירות בארץ משיכים לעלות
בחיפה נמצאו המון מודעות שבתוך חודשים בודדים ירד שכר הדירה שלהן במאות שקלים. כך לדוגמה, אחת הדירות בשכונת נווה פז, בעלת 3 חדרים, עמדה להשכרה ב-2,400 שקלים וכעת מוצעת ב-2,000 שקלים בחודש בלבד. "אמרנו בואו נחתוך במחיר כדי לסגור את זה", אמר בעל הדירה מחיפה. "אנחנו גם לא חיפאים ואין לנו את היכולות לבוא ולהראות את הדירה בכל פעם".
עוד עיר שבה בעלי דירות הורידו את שכר הדירה במאות שקלים בחודש היא חולון. לדוגמה, דירת 3 חדרים ברחוב המעפילים שעמדה להשכרה ב-4,400 שקלים - ירדה ל-3,800 שקלים. "בגלל שהדירה מרוהטת המחיר היה יותר גבוה", אמר בעל הדירה והוסיף: "אבל הורדתי את המחיר, היה קורונה - לאנשים אין כסף".
גם בבאר שבע בעלי דירות הורידו את מחירי השכירות בגלל היצע דירות באזור - אחת הדירות שפורסמו ב-3,300 שקלים ירדה ל-2,850 שקלים בחודש. "הורדתי כי לא היו מספיק פניות, כנראה שיש פה היצע אז מורידים אותו", אמר בעל הדירה.
בדירוג הכללי - הערים עם האחוז הגבוה ביותר של מודעות שהורידו בהן את המחיר הן קריית ביאליק, לאחר מכן בת ים, יבנה, פתח תקווה, קריית אונו ורמת גן. "אפשר לראות ירידת מחירים קלה בערים מסוימות כתוצאה מהשפעות אזוריות של ביקוש והיצע", אמרה איילת ניצן, סמנכ"לית השיווק ביד 2. "לדוגמה בחיפה ובקריות הייתה בשנים האחרונות בנייה מסיבית והרבה דירות להשקעה מוצעות שם להשכרה".