"ויתור תמורת נזיד עדשים", נוחי דנקנר|צילום: חדשות 2

לאחר הפרסומים אודות ההסכם בין מחזיקי האג"ח בקונצרן אי.די.בי. מגיעה גם תגובה ראשונה וחריפה של אנשי התאגיד על ההסדר המהתווה להשבת החובות. "אנו תמהים על החלטת נציגות המחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות לוותר על החוב כלפיהם תמורת נזיד עדשים", תקפו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

נוחי דנקנר שמשמש עדיין בעל השליטה בתאגיד לא התבטא בשמו אמנם, אבל החברה שבאחזקתו פרסמה את התגובה שבה תמהו אנשי אי. די. בי על כוונתם של נציגי מחזיקות האג"ח להעביר את "העודף הנכסי" המצוי בחברה לידי הנושים. בהודעה שפרסמה הקבוצה נכתב עוד כי "לא ברור לנו אילו אינטרסים עומדים מאחורי הצעה זו, אשר מעבירה עודף של מיליארדי שקלים לנושים מסוימים, על חשבון הפסדי עתק שייגרמו לנושים אחרים ולבעלי המניות מהציבור".

עוד צוין בהודעה כי "קבוצת אי.די.בי רואה לנגד עיניה את טובתם של כלל בעלי החוב, נותני האשראי ובעלי המניות. הקבוצה תפעל כנגד מהלך תמוה ומעוות זה ובכוונתה להציע בזמן הקרוב למחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות הצעה טובה בהרבה מההצעה הקלוקלת שגובשה על ידי הנציגויות".

עיקרי מתווה ההסדכם: העברה מיידית של 600 מיליון שקלים במזומן לנושים

מפרטי ההסכם שהושג ועיקריו פורסמו הבוקר, בין מחזיקי האג"ח בקונצרן אי. די. בי. והקבוצה עולה כי הנושים בחברה צפויים לקבל לידיהם 600 מיליון שקלים מיד עם השלמת ההסדר. הנושים יקבלו את יתרת החוב העומדת על 2.8 מיליארד שקלים בפריסה של שנתיים.

פריסת יתרת החוב של אי.די.בי. תימשך לאורך 2018-2019. 600 מליון השקלים שיועברו לידי הנושים עם השלמת ההסדר ישולמו מקופת החברה. במקביל הוחלט כי סכום של 1.75 מיליארד שקלים מהחוב יימחקו בתמורה להעברת 90% ממניות התאגיד לידי מחזיקי האג"ח.

מנציגויות האג"ח, הכוללות את אקסלנס, פסגות, גילעד, קרן יורק והפניקס נמסר, כי במסגרת ההסכמות אליהן הגיעו, לאחר ביצוע הסדר החוב תהפוך חברת אי.די.בי פתוח לחברה נסחרת אחת אשר תוחזק על ידי נושי החברות. בהודעה שהעבירו נציגיות האג"ח הבהירו - כי המבנה החדש שלפיו תיבנה אי.די.בי ישרת את כלל הצדדים בהסכם.

נוחי דנקנר עשוי למצוא עצמו מחוץ לקונצרן הענק

גם אם ההסכם המדובר לא ייצא לפועל, לנוחי דנקנר יהיה קשה מאוד להתאושש ממה שקרה בשעות הקטנות של הלילה, במהלך הפגישה בין נציגי האג"ח. שתי נציגויות של שתי החברות הגדולות שהחוב להן נאמד ביותר מ-6 מיליארד שקלים הגיעו ביחד להסדר והחליטו ביחד להשתלט על שתי החברות של דנקנר, לדחוק את רגליו החוצה ולמזג את החברות יחד. בסופו של דבר, שתי החברות תפעלנה תחת השם אי.די.בי פיתוח. על פי כל ההסכמים והתרחישים האפשריים - בכל אחד מהם נוחי דנקנר מוצא את עצמו מחוץ לקונצרן הענק.

אין סיבות לחייך, דנקנר, ארכיון (צילום: חדשות 2)
אין סיבות לחייך, דנקנר, ארכיון|צילום: חדשות 2

בתחילת החודש שעבר, ספג דנקנר מהלומה לאחר שהגיע במהלך משא ומתן ממושך להסדר חוב עם בנק לאומי במסגרתו ימחוק הבנק 150 מיליון מהחוב האישי לבנק. הסדר החוב הביא לסערה ציבורית נרחבת - והבנק נאלץ לסגת מההסדר.

בעקבות הסערה, הודיע בנק ישראל כי הוא פותח בבדיקת הנושא: "בנק לאומי סבור כי המתווה להסדר החוב של חברת 'גנדן', שאושר על ידי דירקטוריון הבנק לפני מספר חודשים, מהווה את הפתרון הטוב ביותר להשבת החוב לבנק אל מול אלטרנטיבות הפעולה האחרות הקיימות. זאת, בראיית הבנק, בעלי המניות והאינטרס הציבורי", כך מהודעת הבנק.