המשבר הכלכלי הופך למפולת, בורסות העולם קורסות בזו אחר זו – ושר האוצר של מדינת ישראל שותק.
המשבר העולמי הולך ומעמיק, ומדינות רבות – בראשן ארצות הברית – כבר החלו להתערב בשוק הפרטי ולהזרים מיליארדים כדי להציל את הבנקים והמוסדות הפיננסיים מקריסה. תכנית החילוץ של כלכלת ארצות הברית, בעלות של 700 מיליארד דולר, אושרה בסוף השבוע בבית הנבחרים. קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה לפני ימים אחדים כי בכוונתה לערוב לנכסי אזרחיה, בכך מתייצבת גרמניה בראש המדינות האירופיות שיעניקו ביטוח פקדונות ללקוחות פרטיים. שר האוצר הגרמני הוסיף: "לא יהיה אזרח אחד בגרמניה שיאבד אפילו יורו אחד מחסכונותיו בגלל המשבר". יוון ואירלנד גם הן כבר הודיעו על ביטוח פקדונות, ובריטניה שוקלת להצטרף אף היא למדינות המנהיגות התערבות ממשלתית בשוק ההון.
ואילו בישראל? שר האוצר, רוני בראון, שומר על שתיקה רועמת. שמועות על תכנית מגירה ממשלתית להתערבות בשוק ההון לא זוכות לכל תגובה. דובר משרד האוצר מסר לחדשות 2 כי שר האוצר דיבר בישיבת הממשלה על הנושא, והתבטא לא אחת בראיונות במוספי החג בעיתונים. "כרגע חשוב לזכור כי ישראל אינה נתונה במשבר, מה שקורה באירופה ובארה"ב לא קורה בישראל. המסחר בשוק ההון מתאפיין בתנודתיות רבה ואין צורך להילחץ מהירידות". דובר האוצר סיכם ואמר: "שר האוצר יתראיין ברגע שימצא לנכון".
ההתייחסות הבודדת של בכירי המשק למשבר הגיעה מכיוון בנק ישראל, שהוציא הבוקר הודעה רשמית בניסיון להרגיע את שוק ההון, ובה נמסר כי "המשק הישראלי נמצא במצב טוב", וכי "לפי שעה לא נדרשת התערבות במערכת הבנקאית – שהיא יציבה ומתמודדת היטב עם המשבר הנוכחי".