עלייה בפערים החברתיים. תשובה, אריסון ולבייב (צילום: חדשות 2)
גדל הפער בין עשירים לעניים. אילוסטרציה|צילום: חדשות 2

דוח של ארגון ה-OECD שפורסם היום מעיד על עלייה בפער בין העשירים לעניים במדינות העולם המערבי. בישראל חלה עלייה בפער בין עשירים לעניים יחס שעומד כיום על אדם עשיר אחד לכל 14 עניים. היחס בין העשירים לעניים גבוה יותר רק במקסיקו ובארצות הברית.

הדוח של ארגון המדינות המפותחות והמתועשות ביותר בעולם מגלה שהפער בין העשירים לעניים במדינות העולם המערבי עלה לרמתו הגבוהה ביותר ב-30 השנים האחרונות. אבל לא מדובר בנחלתן של מדינות חלשות. הדוח מגלה שהיחס עלה אף במדינות רווחה מסורתיות כמו גרמניה, דנמרק ושבדיה. בשנת 1980 נרשם במדינות אלו יחס של אחד לחמישה לעומת היחס היום, שעומד על אדם עשיר אחד לכל שישה עניים.

ומה קורה אצלנו? הפער בין עשירים לעניים בישראל עומד על יחס של 1 ל-14, כשיחס גבוה יותר ניתן למצוא רק במקסיקו ובארצות הברית. עוד עולה מהדוח שבמדינות צ'ילה ומקסיקו הכנסות העשירים גבוהות פי 25 ביחס להכנסות העניים - הפער הגבוה ביותר בקרב מדינות ה-OECD.

לשם השוואה, בשווקים המתעוררים של מדינות שאינן במסגרת הארגון כמו ברזיל, היחס בין העשירים לעניים עומד על 1 ל-50. בעקבות פרסום הדוח, מדגישים בארגון את הצורך של הממשלות החברות בארגון לבחון את מערכות גביית המסים ולהביא לכך שמערכת המס תגבה באופן הוגן את החלק המתאים מכל אוכלוסייה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק