יושב ראש האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, תקף היום (א') בחריפות את החלטת הממשלה לאשר את המלצות ועדת לנדס - לפיהן רשות השידור תיסגר ותיפתח מחדש ואגרת הטלוויזיה תבוטל. "לא ניתן לזרוק 2,000 עובדים לרחוב", הדגיש ניסנקורן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
יחד עם זאת, ניסנקורן הודיע כי בעקבות ההחלטה תבוטל הישיבה שנקבעה בין שר התקשורת, גלעד ארדן, לנציגי ההסתדרות ועובדי רשות השידור. לטענתו, הוא ועשרות מעובדי הרשות חיכו במשך יותר משעה לפגישה עם השר, שבושש להגיע.
ניסנקורן הסביר כי אישור הרפורמה ברשות השידור הינה מהלך חד צדדי, שיפגע בתחום התקשורת. "ההחלטה התקבלה בשעה קשה שבה נמצא שוק התקשורת בישראל", ציין בכיר ההסתדרות. "רפורמה עושים בהידברות ובהסכמה ולא במהלכים חד צדדים", הבהיר.
הרשות תיסגר, אגרת הטלוויזיה תבוטל
החל מה-31 במארס 2015 תיסגר רשות השידור לצורך הקמת רשות חדשה. הרפורמה אושרה ברוב של 18 שרים נגד שניים - שר התחבורה ישראל כץ והשר להגנת הסביבה עמיר פרץ.
שר התקשורת גלעד ארדן ושר האוצר יאיר לפיד, שיזמו את סגירת הרשות, בירכו על אישר התכנית. "הרפורמה יצאה לדרך", אמר ארדן. "המהלך יוביל לביטול אגרת הטלוויזיה ויחזיר את הרלוונטיות לשידור הציבורי עם הקמת שלושה ערוצים חדשים". ארדן הבהיר כי הצעת החוק קובעת כי רשות השידור תיסגר רק לאחר שהשידור הציבורי החדש יחל בפעילותו.
לפיד, שעבד ושידר בעבר בערוץ הראשון, אמר כי לרשות השידור היום אין צידוק. "רשות השידור הפכה לחברה ממשלתית שאין שום ביקוש למה שהיא מייצרת", אמר שר האוצר. "אני בעד שידור ציבורי, זה חשוב וראוי, ודווקא בגלל זה אני בעד המהלך". לפיד הדגיש כי המהלך יגרום לניתוק רשות השידור מהפוליטיזציה. "רשות השידור צריכה להישאר מנותקת מהפוליטיקה", אמר.