בדוח שפרסם הבוקר משרד האוצר עולה כי מחירי הדירות ירדו גם בחודש ינואר האחרון, בשיעור של 1.2% לעומת חודש דצמבר בשנה שעברה. בהשוואה לחודש ינואר בשנת 2011 הנתון מעודד הרבה יותר, ועומד על ירידה של 13.5% במחיר דירה ממוצעת.
עם זאת, נתונים אחרים שהוצגו בדוח מצביעים דווקא על קיפאון בשוק הדירות למכירה. בחודש ינואר האחרון נמכרו 7,336 דירות, מספר הנמוך בכ-13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מספר עסקאות הנדל"ן בין החודשים נובמבר 2010 לינואר 2011 היה גבוה ב-25% לעומת החודשים נובמבר 2011 לינואר 2012.
ירידות המחירים החדות ביותר נרשמו בירושלים ובאזור השרון, כאשר באזור השפלה נרשמה יציבות מחירים. אחד הגורמים המרכזיים בירידת מחירי הדירות ובמספר העסקאות, הוא המספר הנמוך של עסקאות רכישת נדל"ן להשקעה, בעיקר באזור הדרום שם ירדו שיעורי הרכישה להשקעה במחצית.
ירידה חדה ברכישת דירות להשקעה בבאר-שבע
אזור באר שבע, אחד האזורים הדומיננטיים ביותר בפעילות המשקיעים בשנים האחרונות, הוביל את הירידה בפלח השוק של המשקיעים. משקל המשקיעים באזור זה ירד לשיעור של פחות מ-22% בחודש ינואר, השיעור הנמוך ביותר שנרשם באזור זה מאז שנת 2003. במונחים כמותיים מדובר בירידה של קרוב ל-50% בהשוואה לינואר אשתקד.
במקביל לירידה בשיעור המשקיעים הרוכשים דירה בבאר שבע, נרשמה עליה של 2% בשיעור המשקיעים המוכרים את דירתם באזור זה, בהמשך למגמה המאפיינת את האזור בשלושת החודשים האחרונים. מגמות אלו הביאו לכך שלראשונה בשנתיים האחרונות נרשמה ירידה נטו במספר הדירות המוחזקות בידי משקיעים באזור זה (רכישות בניכוי מכירות של משקיעים).
עוד מציינים באוצר כי כ-28% מרוכשי הדירות בינואר 2012, עשו זאת לפני שהספיקו למכור את דירתם הקודמת, ירידה של 6% בהשוואה לחודש דצמבר. ירידה בשיעור כפול מזה נרשמה באזור השפלה, האזור בעל המשקל הגבוה ביותר של מלאי דירות "בהמתנה" (דירות של מי שרכשו דירה אך טרם מכרו את דירתם הקודמת). זאת ככל הנראה עקב חשש של משפרי הדיור להתחייב על רכישת דירה קודם שהספיקו למכור את דירתם הנוכחית, זאת על רקע הקיפאון בשוק.