בזמן שיותר מ-300 אלף מפגינים יצאו לרחובות ברחבי ישראל, שר האוצר יובל שטייניץ כינס דיון חירום עם המפקח על הבנקים דוד זקן, יו"ר רשות ניירות ערך שמואל האוזר, החשב הכללי באוצר מיכל עבאדי והמפקח על הביטוח ושוק ההון עודד שריג. זאת, מחשש למפולת עם פתיחת המסחר בבורסה בת"א.
זאת, עקב הירידות החדות שנרשמו בסוף השבוע בוולסטריט והורדת דירוג האשראי של ארה"ב. ל"גלובס" נודע כי באוצר שוקלים לסגור את המסחר בבורסה אם יהיו ירידות חריפות במהלך המסחר, אולם בכל מקרה ישנה כוונה לאפשר את פתיחת המסחר.
בסביבתו של שטייניץ מגדירים את הדיון כ"היערכות" לקראת הסדר החדש שלאחר הורדת הדירוג לארה"ב. באוצר חוששים שמא סוכנות הדירוג S&P תוריד גם את הדירוג של אגרות החוב הממשלתיות שהנפיקה ישראל המגובות בערבות אמריקנית. חשש זה הוצף בימים האחרונים אך יש לציין כי ישראל אינה נזקקת עוד לערבויות של הממשל האמריקני בהנפקות אג"ח, בשל חוזקה הכלכלי של ישראל.
בתום הדיון הוציא האוצר הודעה לעיתונות בה נכתב כי "האפשרות של הורדת דירוג האשראי של ארה"ב נלקחה בחשבון מזה זמן במדיניות המקרו-כלכלית, ואף תומחרה במידה מסוימת בשווקים בעת האחרונה. על רקע זה התקיימה סדרת דיונים בחודשים האחרונים במשרד האוצר, בבנק ישראל וברשות לניירות ערך. ההשלכות של האירועים בשווקים העולמיים לא לגמרי ברורות עדיין, אולם בנק ישראל והאוצר עוקבים אחרי ההתפתחויות כל העת וערוכים להשתמש בכלים העומדים לרשותם, על פי הצורך".
המשקיעים בבורסה בת"א כוססים ציפורניים לקראת פתיחת המסחר, כאשר הצפי הוא לירידות חדות בפתיחה בעקבות נפילה של 6% במדד הנאסד"ק בימים חמישי ושישי. כמו כן, הבורסה בת"א תהיה הראשונה להגיב להורדת הדירוג של ארה"ב, שכן כל שאר השווקים ייפתחו רק ביום שני.