כמו שרבים יודעים, לא פשוט לגדל ילדים כשעובדים במשרה מלאה. אבל הערב אנו מדווחים לראשונה כי לפחות עבור חלק מההורים, המעסיקים יגלו בקרוב קצת יותר גמישות.
דוח שגיבשה במשך שנה וחצי ועדת מומחים, בה נכחו גם נציגי משרדי ראש הממשלה וארגוני הנשים, נותן הנחיות קונקרטיות להקלות על הורים עובדים. בשלב הראשון, ההנחיות יוחלו על עובדי המגזר הציבורי, אך הדוח כולל גם פן הסברתי שמראה למעסיקים הפרטיים מדוע עליהם לאמץ נהלים דומים.
ההמלצות שייושמו במגזר הציבורי לגברים ולנשים כאחד הן: יום עבודה אחד בשבוע שיסתיים מוקדם מהרגיל, שעות עבודה גמישות יותר, התרעה של 48 שעות מראש על ישיבות לאחר השעה 15:00 וגם הסדרי עבודה מהבית.
הוועדה הציגה מחקרים שנעשו בארה"ב, לפיהם חברות שהלכו לקראת ההורים וסיגלו לעצמם תדמית כזו נהנו מהצלחה יתרה. הן משכו אליהן עובדים טובים יותר שהשקיעו - כי רמת שביעות הרצון שלהם עלתה.
הורות וגם קריירה
"זה נותן ביטוי לעבוד לצד ההורות וגם להתקדם בקריירה", הסבירה ח"כ גילה גמליאל, סגנית השר לענייני צעירים ומי שיזמה את המהלך.
מסקנות הוועדה הוגשו לראש הממשלה נתניהו, שנתן את ברכת הדרך, וביום ראשון הקרוב יובא לאישור הממשלה. אם ההצעה תאושר, יהיה על כל משרד לאמץ לפחות שתי המלצות - על פי אופי העבודה בו.
מנכ"ל הרשות לקידום מעמד האישה, ורד סוויד, תומכת אף היא ביוזמה. "אני משוכנעת שנתקדם הרבה מאוד צעדים משמעותיים בתחום שילוב הורות בעבודה", אמרה. סוויד היא זו שתפקח על יישום ההמלצות במשרדי הממשלה. בעתיד, כאמור, יהיה ניסיון לקדם אותן גם במגזר הפרטי, בהידברות או בחקיקה.
רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים ושידורים חיים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק