המאבק הציבורי בשכר הבכירים בחברות הציבוריות ובבנקים יגיע הבוקר לשיאו, כשוועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת החוק הקוראת להגביל את שכרם לסכום של עד 200 אלף שקלים בחודש. להצעת החוק, שהגישו ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה) וחיים כץ (הליכוד), מתנגד שר האוצר יובל שטייניץ - מה שעלול למנוע את החקיקה בנושא.

על פי ההצעה, משכורתו של העובד הבכיר בחברה ציבורית או בתאגיד בנקאי לא תעלה על פי 50 ממשכורת העובד הזוטר במקום, אזי השכר של המנהל הבכיר תהיה במקסימום 200 אלף שקלים בחודש. "ההצעה היא תוצאה של דוחות השכר האחרונים, המעידים על השתוללות בשכר הבכירים", אמרה הבוקר יוזמת הצעת החוק ח"כ יחימוביץ' בשיחה עם חדשות 2. "אין להם שום בושה לקחת סכומים כאלה".

"הציבור כבר נגעל"

יחימוביץ'. זועמת (צילום: חדשות 2)
ח"כ שלי יחימוביץ'. "זה פשוט מגעיל"|צילום: חדשות 2

"זה פשוט בלתי סביר", הוסיפה יחימוביץ'. "הכספים הם כספיהם של החוסכים הקטנים, שהפנסיה שלהם מושקעת בהם". חברת הכנסת מהעבודה ציינה כי לאור המצב, היא ממשיכה לנסות עד הרגע האחרון להעביר את הצעת החוק בוועדה. "אנחנו נלחמים, אבל פשוט יש גבול למה שאפשר. הציבור כבר נגעל מזה".

עדיין לא ברור אם יושג רוב לאישור ההצעה. ייתכן שהשרים יאפשרו להעלות את ההצעה לדיון ציבורי במליאת הכנסת ובוועדת הכספים - כאמצעי לחץ על הבכירים. שר האוצר יובל שטייניץ מתנגד בשלב זה להצעה, מה שעלול לעצור את תהליך החקיקה לפני אישור ההצעה בקריאה שנייה ושלישית. נראה שגם נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, לא יתמוך בהצעה, למרות שמתח ביקורת נוקבת השבוע על שכר הבכירים.