שלושה ימים לאחר שאדוארדו אלשטיין, תקוותו הגדולה של דנקנר, נסוג מהחלטתו להזרים 75 מיליון דולר לאי.די.בי, פרסמה היום (א') החברה מתווה חדש להסדר חוב הכולל הזרמת 800 מיליון שקלים, זאת לאחר הזרמה של 41 מיליון שקלים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דנקנר מציע להזרים 800 מיליון שקל לאי.די.בי, כדי לשמור על השליטה בקבוצה - אך לא מסביר מאיפה הוא יביא את הכסף. לפי המתווה, העברת 54% ממניות אי.די.בי פתוח לידי מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות וכן המרת מלוא יתרת החוב של מחזיקי אג"ח אי.די.בי אחזקות כנגד תשלום במזומן של 175 מיליון שקל מתוך קופת המזומנים של החברה. בנוסף, במועד ביצוע ההסדר יימחקו מהמסחר כל אגרות החוב של אי.די.בי אחזקות ויבוטלו ויפקעו כל הסכמי המימון הבנקאיים של החברה.
"היתרון הכלכלי לנושים ברור", נמסר מהקבוצה. "השווי הכלכלי הגלום בהסדר המוצע גבוה מהשווי הגלום בחלופות אחרות. בעלי החוב של אי.די.בי אחזקות צפויים ליהנות מפוטנציאל השבחת הערך הגלום בנכסי החברה שהינם מהמובילים במשק ובעלי פוטנציאל השבחה משמעותי. שימור האפשרות להשביח נכסים אלה וליהנות מפירותיהם, חלף מכירתם תחת הליכי פירוק או תחת לחץ, מגלם פוטנציאל משמעותי לבעלי החוב של החברה. כמו כן הקבוצה מעסיקה אלפים רבים של עובדים, אשר הענקת בטחון תעסוקתי וכלכלי להם, חייבת להוות שיקול בכל הסדר מוצע".
"דנקנר איננו מפנים את הנזק שכבר הסב"
אי.די.בי ציינה בהודעתה כי הזרמת המזומנים תיעשה בתשלומים, אולם כאמור לא מפרטת מאין יבוא הכסף. עפ"י המתווה, תשלום ראשון של 500 מיליון שקלים יועבר במועד אישור הסדר החוב (אם יאושר), עוד 200 מיליון שקלים עד סוף השנה ועוד 100 מיליון שקלים לפחות עד 31 במרס 2014.
לאחר מכן, אי.די.בי אחזקות תעביר 800 מ' ש' לחברה הבת אי.די.בי פתוח. החברה טוענת כי "הליך פירוק אי.די.בי אחזקות הוא הליך מורכב שכרוך בעלויות גבוהות אשר ינגסו כמובן במקורות שיעמדו לרשות בעלי החוב של אי.די.בי אחזקות".
נציגות מחזיקי אג"ח אי.די.בי מסרה בתגובה כי "דנקנר ממשיך לספר לציבור הנושים, כי 'הצ'ק בדואר', כשהוא יודע שאין המחאה ואין מעטפה. לצערנו, דנקנר איננו מפנים את הנזק שכבר הסב לציבור הרחב, ומוסיף לקנות זמן, על חשבון הציבור. אנו שבים ודורשים מהחברה להקים צוות נפרד ובלתי תלוי בבעל השליטה, על מנת לגייס הון חלופי לחברה. טובת החברה מחייבת את דנקנר, שעסוק רק בשרידותו האישית, להניח למנהלים רציניים ואחראיים לעסוק בדרכים להצלת החברה".