הזדמנות אחרונה לבחור בית השקעות (צילום: jean schweitzer)
ארכיון|צילום: jean schweitzer

הורים רבים שאלו את עצמם במהלך השבוע לאיזה מסלול להצטרף לתכנית "חיסכון לכל ילד" של משרד האוצר וביטוח לאומי. מנתונים שמתפרסמים היום (שישי) עולה כי עד כה יותר מעשרה אחוזים מההורים כבר רשמו את ילדיהם, כ-320 אלף ילדים הצטרפו לתכנית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי התכנית, המדינה תפקיד 50 שקלים עבור כל ילד במסלול שייבחר על ידי ההורים - חשבון בנק או קופת גמל. על פי הנתונים כשני שליש, 210 אלף בחרו במסלול של קופות גמל ואילו 110 אלף בחרו במסלול של פיקדון בבנק.

איך מסבירים את החלוקה? ישנן שתי אפשרויות סבירות, האחת היא שההורים הפנימו שבקופות גמל יכול להיות להם חיסכון גדול יותר אבל גם סיכון גדול יותר או שההורים הראשונים שהצטרפו הם דווקא ההורים שיותר בקיאים בשוק ולכן לקחו את ההחלטה הזו.

על פי התכנית החל מינואר 2017, יקבל כל ילד תוספת של 50 שקלים לקצבה שתופקד בחשבון חיסכון מיוחד. כל ילד או ילדה זכאים לתוספת של 50 שקלים לקצבה מדי 20 בחודש - עד שיגיעו לגיל 18. מגיל 18 הם יוכלו למשוך את כספי החיסכון שהצטברו באישור ההורים. במעמד המשיכה, הם יקבלו גם מענק של 500 שקלים.

אלא שהסכום שנצבר יכול להיות כפול - אם אתם ההורים תבחרו להפקיד בחיסכון 50 שקלים נוספים מקצבת הילדים. ויש גם אפשרות נוספת: לחכות עם המשיכה לגיל 21 - ובכך להגדיל את הסכום המצטבר. במעמד המשיכה בגיל הזה, 500 שקלים נוספים יופקדו בחיסכון של ילדיכם.