כימיקלים לישראל - לחו"ל? במסגרת מאמצי חברת כיל ללחוץ על הממשלה בדיונים על המלצות ועדת ששינסקי 2, הודיע מנכ"ל החברה כי יקטין את היקף העובדים בישראל בכ-10-12% בתוך כשלוש שנים. הקבינט הכלכלי אישר השבוע את המלצות הוועדה, לפיהן יש להעלות חלקה של הממשלה בהכנסות ממשאבי טבע ולהטיל מס רווחי יתר של 42%, לעומת כ-23% בלבד כיום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המנכ"ל סטפן בורגס אמר היום (רביעי) בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס כי הוא מתכוון להגדיל ברבעונים הקרובים את ההשקעות בחו"ל על חשבון פעולות החברה בישראל - ובכך להביא לפיטורם של בין 500 ל-600 עובדים, למרות התנגדות עזה מצד ועד העובדים.
ביום שני אישר הקבינט החברתי-כלכלי פה אחד את המלצות הוועדה, שלהערכת משרד האוצר צפויות להכניס לקופת המדינה כ-400 מיליון שקלים. יו"ר הקבינט, שר האוצר יאיר לפיד, אמר עם אישור המסקנות כי "אנחנו לא רוצים לפגוע במפעלים אלא לדאוג למשחק הוגן שבו הכסף לא נשאר אצל בעלי הון מעטים, אלא חוזר לציבור".
בימים אלה נמצאות המלצות ועדת ששינסקי 2 בדיונים בממשלה ובכנסת, ובכיל מנסים ללחוץ על הממשלה לרכך את המסקנות שקוראות להגדיל את חלקה של הממשלה בהכנסות ממשאבי הטבע. בחברה לא הסתפקו ב"ריכוך" המסקנות שחל בין דוח הביניים דלוח הסופי - ומאיימים כאמור בהקטנת הפעילות בישראל.
ועד עובדי כיל החל כבר לנקוט עיצומים נגד מהלך הפיטורים שמתכננת החברה, בורגס אמר כי הוא צופה פעולות מצד העובדים ברבעון הרביעי. אם לשפוט על פי העבר, בורגס יתקשה מאוד להוציא את מהלך הפיטורים שלו אל הפועל: כזכור, כאשר כיל ביקשה להוציא כ-130 עובדים מרותם אמפרט נגב לפרישה מוקדמת עם תנאים מוגדלים, היא נתקלה בוועד עובדים חזק מאוד והמהלך התארך ויצא לפועל רק לאחר מו"מ ממושך.