אם חלמתם לעבוד בעבודה מכובדת ומכניסה, כנראה שהחלום הזה עשוי להתגשם רק בחו"ל: כמו שוק העבודה התנודתי בישראל, גם חלומה של האם היהודייה על עבודה מכובדת לילדיה מתעדכן מעת לעת. מקצוע הרפואה אולי יוקרתי אבל שוחק ולא מתגמל - וגם השני לו ברשימה כבר לא מה שהיה פעם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אם לחדד את הקלישאה, ביקשנו לבדוק היכן נוכל לגרום הכי הרבה נחת לאמא, והתשובה, למרבה הצער: כמעט בכל מקום על פני הגלובוס שאינו ישראל.
השווינו את רמות השכר בישראל לאלה הנהוגות במבחר מדינות מערביות, בארבעה מקצועות: הוראה, רפואה, עריכת דין והיי-טק, וכן בחנו את שכר המינימום בישראל לעומת מדינות נוספות.
שכר המינימום בישראל: מהנמוכים במערב
30% מהעובדים בישראל מרוויחים שכר מינימום ומטה. שכר המינימום בארץ עומד על 23 שקלים ו-12 אגורות לשעה - לא משנה מה גיל העובד. ביפן שכר המינימום הוא 29 שקלים לשעה, בארצות הברית עומד שכר המינימום על 32 שקלים לשעה, באנגליה יותר מ-40 שקלים לשעת עבודה.
ומה קורה כשמשווים את שכר המורים בישראל לעמיתיהם מעבר לים? שכרו של מורה מתחיל בבית ספר יסודי בישראל עומד על 6,383 שקלים לחודש. מורה עם ותק של 10 שנים מרוויח 8,491 בחודש.
ביפן מרוויח מורה מתחיל קרוב ל-9,000 שקלים בחודש ומורה ותיק 13,039. בארצות הברית מורה מתחיל ירוויח 11,794 שקלים בחודש, מורה ותיק 14,593 שקלים בחודש.
ומה המצב במקצועות הרפואה, עריכת הדין וההיי-טק? גם שם הוא לא בדיוק מעודד. הנתונים המלאים בסרטון.