ניסנקורן, בנט ואורן בחתימת ההסכם (צילום: עמוד הפייסבוק נפתלי בנט)
יש הסכמות - נמנעה שביתה|צילום: עמוד הפייסבוק נפתלי בנט

הקדמת הבחירות הצילה את המשק משביתה? נציגי המעסיקים הפרטיים, התעשיינים וההסתדרות הצליחו להגיע הבוקר (רביעי) להסכמה על העלאת שכר המינימום ובכך הגיע כנראה לסיומו המשבר שפרץ עם הכרזתה של ההסתדרות על סכסוך עבודה, שהיה אמור להוביל לשביתה כללית ביום ראשון הבא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שכר המינימום החדש יעמוד על 5,000 שקלים - עלייה של 700 שקל בהשוואה לשכר היום, שעומד על 4,300 שקלים.

לאחר דיונים ארוכים שנמשכו אמש והבוקר הגיעו הצדדים להסכמות, שלפיהן העלאת השכר תהיה מדורגת ותתפרש על פני שלוש פעימות, שהראשונה שבהן תהיה בינואר 2015. "זו בשורה חשובה לכל עם ישראל", אמר שר הכלכלה נפתלי בנט לאחר שהצדדים הסכימו על המתווה. "זה נעשה בדרך הראויה - בהידברות, ולא בכפייה", הוסיף.  

מאבטח (צילום: פלאש 90 משה שי, חדשות)
בשורה חושב לעובדים - ולמשק|צילום: פלאש 90 משה שי, חדשות

בשלב זה הוקפאו המגעים בין משרד האוצר להסתדרות בסוגיית שכר המינימום, בשל פיטוריו של שר האוצר יאיר לפיד, ולכן הסכם זה עדיין לא חל על עובדי המדינה. למרות זאת, שר האוצר לקח גם הוא קרדיט על המהלך. "צעד זה לא היה קורה ללא כינוס שלושת הצדדים בלשכת שר אוצר על  מנת לדון בנושא הליבה של שוק העבודה בישראל והדיונים האינטנסיביים והמרתוניים עם ההסתדרות בשבועיים האחרונים", אמר.

מדובר בעלייה משמעותית של 16% בהשוואה לשכר המינימום הקיים היום. ההערכה היא כי בין רבע לשליש מהעובדים השכירים במשק משתכרים שכר שבסיסו שכר המינימום, מה שהוביל לדרישה להעלותו בעקבות עליית המחירים במשק בשנים האחרונות.

בשבועות האחרונים הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה בעקבות אי ההסכמה על העלאת שכר המינימום. לאחר כמה פגישות עקרות אמור היה המשא ומתן הכושל להוביל את המשק לשביתה כללית כבר בשבוע הבא, אך זו נמנעת כעת.